Motociclism

Pedrosa s-a impus la Motegi. Lorenzo ramane in grafic pentru titlu

Duelul dintre spaniolii Jorge Lorenzo si Dani Pedrosa a continuat si pe traseul japonez de la Motegi, unde victoria a revenit pilotului de la Honda.

Lorenzo a plecat din pole position si a condut prima parte a cursei, însa a fost depasit de Pedrosa cu 13 tururi ramase pâna la final.

Manevra s-a dovedit una câstigatoare pentru Pedrosa, care si-a trecut astfel în palmares a doua victorie consecutiva dupa cea obtinut la capatul unui scenariu asemanator pe Motorland Aragon.

Lorenzo nu a fortat si s-a multumit cu pozitia secunda care îi asigura un avans de 28 de puncte în fata lui Pedrosa cu trei etape înaintea finlului de sezon.

Podiumul suta la suta spaniol al cursei de MotoGP de la Motegi a fost completat de Alvaro Bautista de la Gresini Honda.

Revenit în actiune dupa accidentarea suferita la mijlocul sezonului, australianul Casey Stoner (Honda) a terminat pe cinci fara sa forteze.

Valentino Rossi (Ducati) s-a clasat pe locul 7.

Trei spanioli au monopolizat podiumul si la categoria Moto2, unde Marc Marquez l-a depasit pentru mai putin de jumatate de secunda pe Pol Espargaro. Pe trei s-a clasat Esteve Rabat.

O diferenta si mai mica între primul si al doilea clasat s-a înregistrat la categoria mezina Moto 3. Britanicul Danny Kent de la KTM s-a impus pentru doar 260 de miimi în fasa spaniolului Maverick Vinales pe un model FTR Honda.

În premiera pentru el, italianul Alessandro Tonucci a completat podiumul.

Urmatoarea etapa a Motomondialului de viteza se va alerga peste doar o saptamâna pe traseul malaysian de la Sepang.



Pedrosa s-a impus la Motegi. Lorenzo ramane in grafic pentru titlu