Motociclism

Pedrosa a obtinut prima victorie a sezonului la MotoGP

Spaniolul Dani Pedrosa a urcat, duminica, pe cea mai înalta treapta a podiumului la finalului cursei de MotoGP de la Sachsenring din cadrul Marelui Premiu al Germaniei.

Pilotul echipei de uzina Honda a luat cel mai bun start si s-a instalat la conducere înca din primul viraj în fata coechipierului sau Casey Stoner si a celor doi reprezentanti ai echipei Yamaha de uzina, Ben Spies si Jorge Lorenzo.

Pedrosa nu a rezista mult în fata si s-a vazut rapid depasit de Stoner, pilotul plecat din pole position, cei doi echipieri de la Honda controlând cu autoritate cursa din Germania.

În spatele celor doi de la Honda s-a format grupul Yamaha din care au facut parte Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow si Andrea Dovizioso, ultimii doi de la gruparea satelit Tech 3.

Victoria de la Sachsenring a fost a 16-a pentru Pedrosa la MotoGP si a 39-a din cariera.

Cu 12 tururi ramase de acoperit pâna la final, Pedrosa si-a luat inima în dinti si l-a depasit pe Stoner în primul viraj al traseului de la Sachsenring.

Ultima parte a cursei a propus un thriller similar celui din calificarile de sâmbata. Aflat în urmarirea coechipierului sau, Stoner a comis o eroare si a pus motocicleta la pamânt, deschizându-i calea lui Pedrosa pentru primul succes al sezonului.

Jorge Lorenzo a încheiat pe locul secund dupa o cursa de regularitate în care s-a multumit sa adune punctele puse în joc.

Italianul Andrea Dovizioso a adus podiumul pentru Yamaha Tech 3 terminând pe locul al treilea.

Topul sase a fost completat de americanul Ben Spies (Yamaha), germanul Stefan Bradl (Honda) si Valentino Rossi (Ducati).

Lorenzo si-a consolidat prima pozitie în ierarhia generala cu un avans de 14 puncte în fata lui Pedrosa, în timp ce cazatura suferita de Stoner l-a trimis pe australian pe locul trei la 20 de puncte distanta de lider.

În alta ordine de idei, spaniolul Marc Marquez a obtinut victoria la clasa Moto2. Spaniolul de la Suter s-a impus cu un avans de peste doua secunde în fata finlandezului Mikka Kallio de la Kalex.

Sandro Cortese a salvat onoarea germanilor impunându-se în cursa clasei Moto3 pentru doar sase zecimi de secunda în fata francezului Alexis Masbou.



Pedrosa a obtinut prima victorie a sezonului la MotoGP