Motociclism

Marquez obtine a saptea victorie consecutiva dupa o batalie intensa cu Rossi si Pedrosa

Duel de zile mari pentru victoria din Marele Premiu al Cataluniei de la Barcelona, unde campionul mondial si liderul clasamentului, Marc Marquez, s-a impus la finalul unui duel electrizant.

Pilotul celor de la Honda a trecut prin mari emotii dupa ce l-a intrarea in ultimul tur s-a vazut depasit de coechipierul sau, Dani Pedrosa, pentru ca ulterior acesta sa-l loveasca in roata spata si sa piarda pozitia secunda.

Marquez a tinut bine de ghidon si a rezistat in prima pozitie, urmat de Valentino Rossi (Yamaha), pentru ca podiumul sa fie completat de Pedrosa, cel mai aproape sa opreasca seria victorioasa a lui numarului 93.

Rossi a pornit cel mai bine dupa start si a condus cursa mai bine de jumatate din tururile programate, insa Marquez s-a dovedit si de aceasta data greu de invins, daca nu chiar imposibil.

“Doctorul” a pilotat ca in vremurile lui bune si a scos tot ce era mai bun din modelul sau Yamaha, insa in final Marquez a adus victoria cu numarul 100 pentru Honda in era MotoGP a motoarelor de patru timpi.

Succesul lui Marquez a venit in aceeasi zi in care fratele sau mai mic, Alex Marquez, s-a impus in cursa clasei Moto3.

Pe patru s-a clasat Jorge Lorenzo, al doilea pilot de uzina Yamaha, la 2.7 secunde in urma invingatorului. Stefan Bradl (LCR Honda) a terminat solitar pe cinci, in timp ce Aleix Espargaro (NGM Forward Racing) a incheiat pe sase. 

Topul zece de la Barcelona a fost intregit de Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech3), Andrea Dovizioso (Ducati Team), Andrea Iannone (Pramac Racing) si Bradley Smith (Monster Yamaha Tech3).



Marquez obtine a saptea victorie consecutiva dupa o batalie intensa cu Rossi si Pedrosa