Motociclism

Marquez il invinge pe Rossi in Germania

Debutantul Marc Marquez a castigat, duminica, Marele Premiu de Motociclism al Germaniei la clasa MotoGP si in urma acestui succes a urcat la conducerea clasamentului general al pilotilor.

Castigatorul de pe Sachsenring s-a decis inca din prima treime a cursei, echipierul de la Honda depasindu-i, pe rand, pe Aleix Espargaro, Valentino Rossi si Stefan Bradl.

“Doctorul” Rossi a avut de departe cel mai bun start si in primul viraj pilotul de uzina Yamaha se instala la conducere cu Bradl pe urmele sale si cu Espargaro surprinzator in pozitia a treia la ghidonul unui model CRT.

Rossi nu a rezistat nici macar un tur la conducere si s-a vazut depasit de Bradl spre bucuria celor peste 80.000 de suporteri germani din tribune.

In spate Marquez si britanicul Cal Crutchlow incepeau recitalul depasirilor si ibericul de la Honda urca in fata lui Rossi pe pozitia a doua.

Atacul liderului Bradl a fost doar o chestiune de timp si in cele din urma Marquez a ajuns lider si a luat un avans care i-a asigurat o cursa linistita pentru ultimele 20 de tururi.

Chiar la jumatatea cursei Crutchlow l-a atacat si depasit pe Rossi pentru a urca in pozitia a doua. In ultimele tururi britanicul a incercat sa se apropie amenintator de liderul Marquez, dar fara a-i periclita acestuia prima pozitie.

Rossi a ramas pe trei pana la final si a incheiat cursa pe podium in fata lui Bradl.

De la Marele Premiu al Germaniei au lipsit spaniolii Jorge Lorenzo (Yamaha) si Dani Pedrosa (Honda), ambii accidentati in urma unor cazaturi.

In aceste conditii, Marquez a profitat de absentele celor doi si a urcat la conducerea clasamentului pilotilor.



Marquez il invinge pe Rossi in Germania