Motociclism

Lorenzo castiga la Misano si face un pas urias spre titlul mondial

Jorge Lorenzo a triumfat, duminica, în Marele Premiu al Statului San Marino de la Misano si, în urma abandonului suferit de conationalul sau spaniol Dani Pedrosa, s-a distantat la 38 de puncte în fruntea clasamentului clasei MotoGP. Podiumul a fost completat de Valentino Rossi (Ducati) si Alvaro Bautista (Honda).

Din pole position ar fi trebuit sa plece Pedrosa, dar echipierul de la Repsol Honda a fost lovit de un ghinion teribil.

Dupa ce startul a fost amanat din cauza cehului Karel Abraham, pilot care a oprit motorul chiar pe grila de start, Pedrosa a fost trimis la coada grilei pentru ca si-a repornit motorul pe linia boxelor.

Astfel din primul pe grila micutul Dani s-a trezit ultimul si ghinionul nu avea sa se opreasca acolo. Ibericul parasea definitiv cursa dupa doar câteva viraje, fiind scos în afara pistei de conationalul sau Hector Barbera.

În aceste conditii Lorenzo se instala autoritar la conducerea cursei fara sa mai cedeze prima pozitie pâna la final.

Al saselea pe grila, Rossi a avut un start de cursa foarte bun si s-a insinuat pe locul secund ramânând acolo pâna la final.

Pentru Rossi a fost doar al treilea podium obtinut în doi ani cu Ducati si al doilea loc doi al sezonului actual dupa cel ocupat în Marele Premiu al Frantei de la Le Mans.

Podium de la Misano a fost întregit de Alvaro Bautista care l-a depasit pentru doar trei miimi de secunda pe italianul Andrea Dovizioso.

Germanul Stefan Bradl a pilotat pe trei în prima parte a cursei, dar echipierul de la LCR Honda nu a reusit pe final sa faca fata atacurilor venite din partea urmaritorilor sai.

Marc Marquez (Suter) a câstigat întrecerea clasei Moto2 în fata lui Pol Espargaro si a lui Andrea Iannone.

Victorie germana adusa de Sandro Cortese (KTM) la clasa Moto3. Teutonul s-a impus dupa o apriga batalie cu Luis Salom si Romano Fenati.



Lorenzo castiga la Misano si face un pas urias spre titlul mondial