Motociclism

Triumf pentru Lorenzo in Japonia. Titlul mondial se joaca in ultima cursa

Jorge Lorenzo domina finalul de sezon la clasa MotoGP a Motomondialului de viteaza, campionul mondial in exercitiu obtinand la Motegi in Japonia a saptea oara in acest sezon si strange diferenta la Marc Marquez.

Echipierul de la Yamaha a plecat din pole position si initial a parut ca va face o cursa solitara spre victorie, insa la jumatatea cursei Lorenzo a avut parte de o presiune puternica din partea lui Lorenzo.

Pe trei, in urmarirea celor doi, s-a aflat Dani Pedrosa, al doilea pilot de la Honda de uzina, in timp ce Valentino Rossi a privit spectator duelul de la varfu dupa ce a comis doua erori majore in virajul 11.

Marquez a comis la randul sau doua erori in virajele 11 si 1, momente care l-au facut sa piarda contacul cu liderul. Astfel, Lorenzo a avut un final de cursa linistit trecand linia de sosire cu un avans de 3.1 secunde.

Pentru Pedrosa clasarea pe locul al treilea a insemnat al 12 podium in acest sezon, insa cu aceasta clasare pilotul iberic si-a luat adio de la titlul mondial.

Topul cinci de la Motegi a fost completat de Alvaro Bautista si Stefan Bradl, piloti care s-au clasat in fata lui Valentino Rossi.

Yamaha a obtinut duminica victoria cu numarul 200 la clasa regina a Motomondialului de viteza.

Titlul mondial se va decide astfel la Valencia in ultima etapa a sezonului unde Marquez, inca lider, va porni cu un avans de 13 puncte in fata lui Lorenzo. 

Din 2006 clasa MotoGP nu a mai programat lupta pentru titlul mondial in ultima etapa. Atunci am avut un alt duel Honda contra Yamaha, cu americanul Nicky Hayden impunandu-se in fata lui Valentino Rossi.



Triumf pentru Lorenzo in Japonia. Titlul mondial se joaca in ultima cursa