Motociclism

Gestul prin care Rossi aprinde Mondialul de Motociclism. Cum si-a umilit public principalul adversar

Sursă foto: twitter.com/denkmit

Valentino Rossi si Marc Marquez au o relatie incordata, iar aceasta nu mai constituie o surpriza pentru cei implicati in Motomondialul de viteza.

Pozitionati unul langa altul la conferinta de presa de vineri dinaintea Marelui Premiu al Statului San Marino, cei doi au fost luati la intrebari tocmai pe subiectul in cauza.

"Nu stiu de ce ar trebui sa fac pace cu el, pentru ca nu avem nicio problema. E bine asa cum suntem”, a raspuns Rossi.

La randul sau, Marquez a fost intrebat daca este dispus sa-I intinda mana rivalului sau italian, ceea ce s-a si intamplat, numai ca Rossi nu s-a obosit sa raspunda tot cu o mana intinsa.

Cel supranumit “Doctorul” a ramas la fel de impasibil, poate chiar usor indignat de situatia jenanta creata.

La masa se mai aflau Andrea Dovizioso si Jorge Lorenzo, alti doi animatori ai clasei MotoGP, care au privit usor stanjeniti intreaga scena alunecat usor spre penibil.

Marquez si Rossi sunt la cutite dupa ce in aprilie anul acesta, in cursa din Argentina, spaniolul a provocat abandonul lui Rossi, motiv pentru care si-a atras o penalizare de 30 de secunde.

Un incident care s-a adaugat unei relatii si asa incordate intre cei doi. Rossi nu uita si nu iarta ca a pierdut titlul mondial in 2015 tocmai pe mana lui Marquez. Italianul a vorbit dupa acel moment despre “tradare” si ca intre cei doi nu mai poate fi vorba niciodata de vreo relatie.

“Cel mai mult imi reprosez ca am permis sa fiu pacalit de Marquez. M-a tradat. Spunea ca este fanul meu, dar erau numai minciuni”, spunea Rossi intr-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

De unde a plecat totul? In cursa de la Sepang din 2015 Marquez si Rossi s-au ciocnit si spaniolul a abandonat, iar Rossi a fost penalizat cu retrogradarea pe ultima pozitie a grilei la cursa finala de la Valencia, unde parctic se juca titlul mondial.

Rossi a recuperat formidabil, dar n-a reusit sa termine mai sus de locul patru, insuficient pentru a-si trece in cont al zecelea titlu de campion mondial.



Gestul prin care Rossi aprinde Mondialul de Motociclism. Cum si-a umilit public principalul adversar