Motociclism

Ducati a dominat calificarile de la MotoGP pentru prima cursa din 2022

Sursă foto: twitter.com/pramacracing/

Spaniolul Jorge Martin a stabilit cel mai bun timp, sambata, in calificarile clasei MotoGP pentru prima cursa a sezonului in Motomondialul de viteza, pe circuitul Losail din Qatar.

Echipierul de la Pramac Racing a oprit cronometrul la 1:53.011, devansandu-l pe italianul Enea Bastiannini de la Grecini Racing pentru 147 de miimi de secunda.

Asadar, doua echipe de client propulsate de Ducati au dominat calificarile primului Grand Prix de MotoGP din era post Valentino Rossi.

Pe pozitia a treia s-a clasat spaniolul Marc Marquez pe Honda de uzina, acesta fiind devansat de Martin pentur 272 de miimi.

Fabio Quartararo, campionul mondial din 2021, a incheiat doar cu al 11-lea timp la ghidonul motocicletei sale Yamaha de uzina.

Francezul a fost mai lent cu 624 de miimi in raport cu Martin, pilot care va pleca pentru a cincea oara in cariera din pole position la clasa regina.

La clasa intermdiara Moto2 pole-ul a fost obtinut de italianul Celestino Vietti, pilotul echipei lui Valentino Rossi, Mooney VR46 Racing.

Doar 85 de miimi de secunda i-a despartit pe primii doi clasati in calificarile clasei mezine Moto3.

Spaniolul Izvan Guevara de la GasGas Aspar Team l-a devansat pe japonezul Ayumi Sasaki de la Sterilgarad Max pe o motocicleta Husqvarna.

Programul curselor de duminica:

14:00 Moto 3

15:20 Moto 2

17:00 MotoGP



Ducati a dominat calificarile de la MotoGP pentru prima cursa din 2022