Motorsport

Mike Conway, invingator pe strazile din Long Beach in IndyCar

Britanicul Mike Conway si-a trecut in palmares a treia victorie din cariera in IndyCar in cursa de la Long Beach, California, a doua etapa a sezonului 2014 in cel mai important campionat de monoposturi din Statele Unite.

Plecat al 17-lea din grila de start, o grila care a luat startul din pozitie statica la fel ca in Formula 1, pilotul echipei conduse de Ed Carpenter a negociat cu dibacie prezenta pe circuit in cele 80 de tururi programate si la final a fost primul care a primit steagul in patratele.

Conway a profitat de intrarea la pit stop a lui Scott Dixon cand mai ramasesera doar doua tururi de acoperit si astfel se poate spune ca a primit victoria cadou dupa ce campionul en-titre a ramas fara combustibil.

Podiumul cursei cu numarul 40 programata pe traseul de la Long Beach a fost completata de australianul Will Power, castigatorul primei etape de la St.Petersburg (Florida) si de columbianul Carlos Munoz, pilot aflat la cel mai bun rezultat din cariera.

De putin in afara primelor trei locuri a incheiat Juan Pablo Montoya, echipierul de la Penske, revenit anul acesta in IndyCar dupa mai multe sezoane petrecute in NASCAR. Pentru Montoya este cel mai bun rezultat al sezonului, dupa ce in cursa inaugurala s-a clasat modest pe locul 15.

Al 40-lea Grand Prix de la Long Beach, traseu legendar in motorsportul american fie ca a gazduit intreceri de IndyCar, CART, ChampCar si acum din nou de IndyCar, a debutat cu americanul Ryan Hunter-Reay in pole position.

Pilotul echipei Andretti Autosport a condus cele mai multe tururi, insa a provocat si cel mai mare incident al cursei in turul 56, dupa ce pierduse pozitia de lider in fata lui John Newgarden.

Ryan-Hunter a atacat in orb la interior pe un viraj de dreapta si l-a scos in decor pe Newgarden. In spatele lui Ryan-Hunter au mai fost antrenati Hinchliffe, Sato si Kanaan, piloti care nu au mai reusit sa evite contactul si au abandonat.

Acesta a fost momentul care a schimbat ierarhiile si pilotii propulsati de Chevrolet au aparut in prim plan in dauna celor cu motoare Honda. Scott Dixon a ajuns lider in masina cu numarul 9 a echipei lui Chip Ganassi, urmat de un extrem de combativ Mike Conway.

Dixon nu si-a calculat cum trebuie consumul de combustibil si a fost nevoit sa intre pentru o scurta realimentare cand mai ramasesera doar doua tururi, oferindu-i practic victoria pe tava lui Conway.

In varsta de 30 ani, Mike Conway bifeaza asadar a treia victorie din cariera in IndyCar si a doua la Long Beach, unde s-a mai impus in 2011 pe cand pilota pentru echipa Andretti.



Mike Conway, invingator pe strazile din Long Beach in IndyCar