Formula 1

Victorie pentru Sergio Perez în cursa de sprint din Azerbaidjan

Sursă foto: https://twitter.com/SChecoPerez

Mexicanul Sergio Perez de la Red Bull Racing a câștigat, sâmbătă, prima cursă de sprint a sezonului din Formula 1.

Al doilea pe grila de start stabilită în premieră în urma unei sesiuni de shootout, Perez l-a învins pe monegascul Charles Leclerc de la Ferrari.

Podiumul a fost completat de campionul mondial Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull Racing fiind aproape de o ieșire în decor după un duel roată la roată cu britanicul George Russell de la Mercedes.

După încheierea cursei de doar 17 tururi, Verstappen i-a cerut socoteală lui Russell pentru incidentul din primul tur, britanicul spunând în apărarea sa că nu a avut aderență în acel moment.

”Niciunul dintre noi n-a avut aderență, dar e vorba de respect până la urmă. Data viitoare să te aștepți la ceva similar”, i-a replicat Verstappen.

Ar fi spus mai multe olandezul, dar Russell i-a întors spatele și a mers mai departe.

Leclerc a pornit din prima poziție a grilei de start în cursa de sprint, dar n-a reușit să se mențină la conducere decât până în turul 8, când a fost ajuns și depășit de Perez.

Cursa a fost marcată de ieșirea în decor a japonezului Yuki Tsunoda (AlphaTauri) în primul tur, incident care a dus la neutralizarea cursei cu Safety Car.

Primii opt clasați în cursa de sprint au obținut puncte, învingătorul obținând 8 puncte, în timp ce locul opt a primit un punct, după cum urmează:

1 Perez (8 puncte), 2 Leclerc (7 puncte), 3 Verstappen (6 puncte), 4 Russell (5 puncte), 5 Sainz (4 puncte), 6 Alonso (3 puncte), 7 Hamilton (2 puncte), 8 Stroll (1 punct).

Cursa propriu-zisă din Azerbaidjan este programată, duminică, de la ora 14:00, cu Leclerc în pole position.



Victorie pentru Sergio Perez în cursa de sprint din Azerbaidjan