Formula 1

Victorie pentru Kimi Raikkonen in Statele Unite. Lupta pentru titlu se prelungeste!

Sursă foto: twitter.com/Jalopnik

Lewis Hamilton avea nevoie sa-l devanseze cu opt puncte pe Sebastian Vettel in vederea transarii luptei pentru titlul mondial, dar la finalul Marelui Premiu al Statelor Unite diferenta dintre cei doi a fost de doar trei puncte.

Kimi Raikkonen, pilotul plecat de pe locul secund al grilei de start, a obtinut victoria dupa o cursa fabuloasa, prima pentru finlandez de la revenirea la Ferrari. Primul succes pentru Kimi in Formula 1 dupa 113 curse si aproape sase ani. Ultima oara cand Raikkonen a vazut primul steagul in patratele a fost in Australia 2013, cand acesta pilota un monopost Renault.

Max Verstappen de la Red Bull s-a clasat al doilea, urmat de Lewis Hamilton pe ultima treapta a podiumului si Sebastian Vettel pe patru.

Un Vettel care a comis-o din nou in debutul cursei de la Austin, cand s-a atins cu Daniel Ricciardo si s-a rasucit pe pista fiind aruncat pe locul 13 in ierarhie.

In cele din urma, dupa o cursa nebuna de recuperare, Vettel a redus la maxim pierderile si pentru doar cinci puncte prelungeste suspansul in lupta pentru titlul mondial, desi doar o minune il mai poate impiedica pe Hamilton sa obtina campionatul cu numarul cinci din cariera.

Cu trei curse inaintea finalului de sezon diferenta dintre Hamilton si Vettel este de 70 de puncte in favoarea britanicului, iar in joc mai sunt 75 de puncte.

Hamilton ramane favorit si poate obtine titlul etapa urmatoare in Mexic, in timp ce lui Vettel nu-i ramane decat sa spere la o minune.



Victorie pentru Kimi Raikkonen in Statele Unite. Lupta pentru titlu se prelungeste!