Formula 1

Vettel va pleca din pole position in Canada

Pentru a doua oara in acest sezon pilotul german Sebastian Vettel se va afla in prima pozitie la startul unui Mare Premiu de Formula 1. Dublul campion mondial a impresionat in calificarile de la Montreal, unde a fost singurul pilot care a coborat sub un minut si 14 secunde pe turul de circuit.

Echipierul de la Red Bull a dominat calificarile desfasurate pe traseul Gilles Villeneuve de pe insula Nôtre-Dame înca din prima secventa, când a devenit evident pentru toata lumea ca germanul este capabil de un rezultat rasunator.
 
În cele din urma Vettel a oprit cronometrul la 1:13.784 si l-a devansat pe Lewis Hamilton de la Mclaren pentru trei zecimi de secunda.
 
Spaniolul Fernando Alonso a cochetat cu pozitia secunda, dar în cele din urma a trebuit sa se multumeasca cu locul al treilea, care îl va plasa la start alaturi de australianul Mark Webber.
 
Nico Rosberg s-a clasat pe sase în fata brazilianului Felipe Massa, echipierul de la Ferrari care se afla într-o continua si îmbucuratoare revenire de forma dupa startul ratat de sezon.
 
În absenta lui Kimi Raikkonen, care a ratat calificarea în ultima parte a sesiunii cronometrate pentru pole, francezul Romain Grosjean a salvat într-o oarecare masura onoarea echipei Lotus cu un loc sapte.

Dupa francez s-au clasat Paul Di Resta de la Force India, veteranul Michael Schumacher de la Mercedes si Jenson Button de la Mclaren, cel care în 2011 câstiga la Montreal dupa o cursa marcata de ploaie si o lunga întrerupere.

Pentru Vettel este al 32-lea pole din cariera si al doilea din 2011 dupa cel reusit in Bahrain. Dublul campion mondial a plecat si in 2011 din pole position la Montreal, traseu unde nu a castigat niciodata. In cautarea primului succes in Canada

În a doua parte a ierarhiei s-au clasat piloti precum Kamui Kobayashi, Raikkonen, Sergio Perez sau Pastor Maldonado, acesta din urma fiind protagonistul unei spectaculoase rasuciri chiar pe linia de start/sosire.
 
Câstigatorul de la Barcelona a lovit celebrul a??zid al plangeriia?? cu roata dreapta spate si a salvat in extremis monopostul de la o colizitiune ce se putea solda cu urmari neplacute.
 
Ca si pâna acum spatele grilei a fost monopolizat de pilotii echipelor Caterham, Marussia si HRT, însa toti cei 24 de competitori au reusit sa se claseze în limita impusa de 107 % din timpul celui mai bun clasat în Q1.



Vettel va pleca din pole position in Canada