Formula 1

Vettel il acuza de Hamilton de prostie

Manevra prin care întârziatul Lewis Hamilton a trecut în fata lui Sebastian Vettel, ocupantul locului doi în acel moment al cursei de la Hockenheim, l-a scos din sarite pe actualul campion mondial care a rabufnit la finalul cursei si l-a atacat dur pe britanic.

”Nu a fost placut din partea lui sa faca o astfel de manevra si nu înteleg de ce a tinut sa se ia la întrecere cu noi. Daca dorea sa mearga la limita îsi putea gasi un grup din coada clasamentului si putea sa mearga acolo cât de tare putea. Consider ca este o dovada de prostie sa deranjezi liderii din moment ce el era oricum întârziat cu un tur. Prin depasirea lui m-a facut sa pierd timp pretios si astfel Jenson s-a apropiat de mine”, a declarat Vettel.

Ce s-a întâmplat mai precis? Cum au decurs evenimentele

Evenimentul relatat de Vettel s-a petrecut în turul 36 din cele 67 programate în Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim. Hamilton, pilot care a pierdut un tur înca dupa start din cauza unei pene de cauciuc, a fost ajuns si depasit cu un tur de primii doi clasati, în acel moment Fernando Alonso si Sebastian Vettel.

Britanicul de la McLaren a revenit ulterior, mai precis dupa doua tururi, cu un atac asupra lui Vettel si l-a depasit pe german cu o manevra la interior în virajul 6 la finalul zonei DRS.

Depasirea lui Hamilton a fost perfect regulamentara, britanicul având tot dreptul din lume de a reintra în acelasi tur cu pilotii din fata sa.

Apoi Hamilton a încercat o manevra similara si cu Alonso, dar pilotul spaniol de la Ferrari s-a aparat exemplar si a ramas cu un tur în fata britanicului.

”Daca esti întârziat cu un tur si nu mai ai nicio sansa la victorie, atunci cred ca trebuie sa respecti realitate si sa ai bun simt. Ca sa fiu sincer nu m-am asteptat din partea lui sa ma atace pentru ca nu am vazut nicio ratiune într-o astfel de manevra. Apoi am ramas complet surprins când l-am vazut roata la roata cu mine si am pierdut ceva timp acolo”, a mai spus Vettel.

În cele din urma Hamilton a abandonat cursa, iar Vettel a primit o penalizare de 20 de secunde pentru depasirea neregulamentara asupra lui Button si astfel a fost retrogradat de pe doi pe cinci.



Vettel il acuza de Hamilton de prostie