Formula 1

Vettel asteapta prima victorie din cariera pe teren propriu

Dublul campion mondial Sebastian Vettel a obtinut 22 de victorii în cei sase ani de cariera în Formula 1, dar pilotul german nu a reusit înca sa triumfe în fata propriilor suporteri. O poate face însa peste doar o saptamâna când circuitul de la Hockenheim va gazdui Marele Premiu al Germaniei.

”Sunt încrezator înaintea Marelui Premiu al Germaniei si sper sa fie cel putin la fel de multi suporteri germani pe cât am vazut weekend-ul trecut la Silverstone. Circuitul de la Hockenheim se afla la doar jumatate de ora distanta de locul meu de nastere, unde am foarte multi prieteni si familia. Asa ca întrecerea de la Hockenheim este una speciala pentru mine. Pe circuitul de la Hockenheim am concurat de nenumarate ori în diverse competitii si întotdeauna m-am simtit foarte bine. Niciodata pâna acum nu am câstigat Marele Premiu al Germaniei, dar mi-ar face mare placere sa o fac”, a declarat Vettel.

Pilotul german nu este singurul campion al Formulei 1 care are dificultati în a se impun în fata propriilor suporteri.

Legendarul Ayrton Senna a câstigat Marele Premiu al Braziliei abia la a opta încercare, iar Michael Schumacher a avut nevoie de patru ani pentru a triumfa în fata publicului german.

Rezultatele lui Vettel in Marele Premiu al Germaniei:

  • Locul 8 în 2008 cu Toro Rosso
  • Locul 2 în 2009 cu Red Bull Racing
  • Locul 3 în 2010 cu Red Bull Racing
  • Locul 4 în 2011 cu Red Bull Racing


Vettel asteapta prima victorie din cariera pe teren propriu