Formula 1

Vestappen câștigă în Ungaria, Leclerc pierde victoria după un schimb de pneuri greșit

Super Max a plecat de pe locul 10 al grilei de start în Marele Premiu al Ungariei, dar a terminat pe 1. Victoria sa a fost înlesnită de un schimb greșit de pneuri al lui Charles Leclerc, aflat în poziția de lider la acel moment. Iată clasamentul și rezultatele F1 actualizate.

Cine va fi campion mondial în 2022, la F1? Expiră 20.11.2022, 19:11
Vestappen (Super Max) 4 voturi
Clarles Leclerc 0 voturi
Sergio Perez 0 voturi
Carlos Sainz 0 voturi

Cele 13 curse din acest sezon au fost câștigate doar de Red Bull și Ferrari: nouă victorii pentru echipa care nu-ți dă aripi și patru pentru echipa căluțului cabrat.

Cursa a fost deschisă de George Russell plecat din pole position pentru prima oară în carieră, iar visul frumos al britanicului a ținut ceva timp. Nu a câștigat cursa, însă a terminat pe trei.

Vestappen, plecat de pe locul 10 din cauza problemelor de la motor din calificări, se afla deja pe locul 8 din turul al treilea și a continuat să avanseze, pas cu pas.

Schimbarea de lider a venit în turul 31, când presiunea lui Leclerc asupra lui Russell și-a arătat roadele, pilotul Ferrari trecând pe locul 1.

Cheia Marelui Premiu s-a petrecut la schimbul al doilea de pneuri. Vesteppen pornise pe softuri, a schimbat prima oară cu medii, iar a doua oară la fel. Leclerc a început și el pe medii, apoi a schimbat pe medii, însă a doua oară a optat pentru cauciucuri dure.

Decizia lui Leclerc de alege pneuri dure părea să aibă sens, în încercarea de a nu mai trebui să facă un al treilea schimb în cursă. Doar că pneurile dure nu au avut aderența dorită, iar Leclerc s-a chinuit permanent. Vestappen l-a ajuns, l-a depășit și a preluat locul 1. Numai că olandezul a derapat din postura de lider, iar Leclerc l-a depășit la răndul său, însă doar pentru câteva tururi, pentru că Super Max l-a depășit a doua oară în decurs de nici cinci minute.

Întrebarea a fost dacă olandezul va rezista pe medii fără a intra a treia oară la standuri. A rezistat și nu a mai cedat postura de lider.

Leclerc, chinuindu-se cu pneurile dure și depășit de Russell și alți piloți, a trebuit să intre până la urmă pentru a treia oară la boxe. A optat pentru soft, în tentativa de a nu mai pierde poziții, însă nu a mai contat, a ratat podiumul. Mattia Binotto, directorul echipei Ferrari de Formula 1, a plecat din fața monitoarelor spre vestiare spre finalul cursei. Să vedem dacă va mai apărea vreodată.

Pe lângă Russell, revelația cursei a fost și Lewis Hamilton. Plecat de pe locul al șaptelea britanicul a șofat impecabil, și-a păstrat excelent pneurile și a terminat pe locul al doilea.

Plecați de pe locurile 2 Lecler - 3 Sainz, Ferrari a terminat pe 4 (Sainz) și 6 (Leclerc)

Clasament final:
1,Verstappen
2.Hamilton
3.Russell
4.Sainz
5.Perez
6.Leclerc
7.Norris
8.Alonso
9.Ocon
10.Vettel
11. Stroll
12. Gasly
13. Zhou
14. Schumacher
15. Ricciardo
16. Magnussen
17. Albon
18. Latifi
19. Tsunoda
Descalificat: Bottas



Vestappen câștigă în Ungaria, Leclerc pierde victoria după un schimb de pneuri greșit