Formula 1

Verstappen obține a 40-a victorie în Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Pilotul olandez Max Verstappen s-a impus de o manieră care n-a lăsat loc de nicio interpretare, duminică, în Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona.

Echipierul de la Red Bull a plecat din pole position și a controlat autoritar cursa, impunându-se în final în fața piloților de la Mercedes.

Diferența dintre Verstappen și Hamilton la final a fost de 24 de secunde!

Lewis Hamilton a bifat al doilea său podium din sezon, cu o clasare pe locul doi, în timp ce George Russell a prins ultima treaptă a podiumului, chiar dacă a plecat de pe locul 12 în grila de start.

Cu podiumul obținut la Barcelona echipa Mercedes urcă pe locul secund în ierarhia constructorilor, devansând formația Aston Martin, revelația începutului de sezon.

Carlos Sainz a încheiat pe locul 5, după ce a plecat al doilea din grilă și a contestat în primul viraj poziția de lider a lui Verstappen.

Plecat ultimul în cursă, de pe linia boxelor, Charles Leclerc a ratat punctele la Barcelona, clasându-se pe locul 11.

Al treilea la start, Lando Norris de la McLaren s-a ciocnit cu Lewis Hamilton în primul tur din cele 66 programate și a încheiat al 18-lea după un pit stop neprogramat.

Red Bull a condus un număr de 401 tururi în acest campionat, în timp ce restul echipelor au adunat cumulat doar 16 tururi în fruntea curselor disputate.

Rezultatele cursei de la Barcelona:

1. Verstappen (Red Bull)
2. Hamilton (Mercedes)
3. Russell (Mercedes)
4. Perez (Red Bull)
5. Sainz (Ferrari)
6. Stroll (Aston Martin)
7. Alonso (Aston Martin)
8. Ocon (Alpine)
9. Tsunoda (AlphaTauri)
10. Zhou (Alfa Romeo)



Verstappen obține a 40-a victorie în Formula 1