Formula 1

Verstappen in pole position la Spa-Francorchamps pe ploaie. Accident urat pentru Norris

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Marele Circ al Formulei 1 a revenit in acest weekend dupa pauza de vara cu Grand Prix-ul Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Olandezul Max Verstappen a obtinut cel mai bun timp in calificarile desfasurate sambata.

Echipierul de la Red Bull a fost singurul dintre cei zece piloti care in secventa finala a coborat sub doua minute pe turul de circuit de la Spa-Francorchamps.

Verstappen a oprit cronometrul la 1:59.765 si l-a devansat cu 321 de miimi pe britanicul George Russell de la Williams.

Pentru Verstappen este al saselea pole position din acest sezon.

Lewis Hamilton, liderul campionatului, a incheiat cu al treilea timp, fiind mai lent cu 334 de miimi in raport cu Verstappen, rivalul sau in lupta pentru titlu.

Daniel Ricciardo de la McLaren a fost al patrulea, clasandu-se in fata lui Sebastian Vettel (Aston Martin), Pierre Gasly (AlphaTauri), Sergio Perez (Red Bull), Valtteri Bottas (Mercedes), Esteban Ocon (Alpine) si Lando Norris(McLaren).

Acesta din urma n-a avut niciun timp inregistrat in Q3, dupa ce a lovit violent un parapet la iesirea din Eau Rouge si a distrus complet monopostul.

Un incident extrem de violent, britanicul pierzand controlul monopostului la peste 200 km/h.

Norris fusese cel mai rapid dupa prima secventa, cu 1:58.301. Cu patru zecimi mai rapid decat Verstappen. O prima secventa care l-a scos din calificari si pe fostul campion mondial Kimi Raikkonen.

Acelasi Norris a fost cel mai rapid si in Q2, devansandu-l cu doua zecimi pe Hamilton. Cei doi pilori de la Ferrari s-au numar printre eliminati, ratand prezenta in ultima secventa. Aceeasi contraperformanta si pentru Fernando Alonso.

Ploaia a intarziat inceperea calificarilor si a intrerupt ultima secventa.

Cursa este programata duminica, de la ora 16:10.



Verstappen in pole position la Spa-Francorchamps pe ploaie. Accident urat pentru Norris