Formula 1

Verstappen de neoprit la Miami. Victorie cu plecare de pe locul 9!

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Dublul campion mondial Max Verstappen a făcut o adevărată demonstrație de forță, duminică, în Marele Premiu de la Miami, în a cincea rundă a sezonului de Formula 1.

În pofida unui start de pe locul 9, Max Verstappen a câștigat cursa cu un avans de peste cinci secunde în fața coechipierului Sergio Perez, pilotul plecat din pole position.

Verstappen a pornit de pe harduri, o strategie care s-a dovedit câștigătoare în condițiile în care toți piloții din fața sa au optat pentru medium la start și trecere ulterioară pe gumele mai dure.

Olandezul de la Red Bull a preluat conducerea în turul 22 din cele 57 programate, după trecerea pe la boxe a lui Perez.

Mexicanul avea să revină în frunte în turul 46, însă după doar două tururi avea să fie ajuns și depășit de un Verstappen proaspăt trecut pe anvelope proaspete de compoziție medie.

Podiumul de la Miami a fost completat de veteranul Fernando Alonso de la Aston Martin, un pilot ajuns la patru clasări între primii trei în acest sezon.

O cursă fără incidente pe care au încheiat-o toți cei 20 de piloți aflați la start.

Pentru Verstappen este a doua victorie consecutivă pe circuitul stradal din Miami, în vecinătatea arenei Hard Rock a celor de la Miami Dolphins, loc care mai găzduiește și turneul Miami Open.

Verstappen ajunge la trei victorii în cinci runde și consolidează primul loc în clasamentul piloților, unde pentru moment nu-l are rival decât pe propriul coechipier.

Cursa din Miami a fost din nou una dezamăgitoare pentru Ferrari, Scuderia plecând din Florida doar cu un loc cinci obținut de Carlos Sainz jr., al treilea la start.

Revenind la Verstappen, acesta e primul pilot după Niki Lauda în Marele Premiu al Franței din 1984 care câștigă cu plecare de pe locul 9 pe grilă.

Verstappen ajunge la 38 de victorii în Formula 1 alături de Red Bull, egalându-l la acest capitol pe Sebastian Vettel. Germanul a câștigat de patru ori titlul mondial cu Red Bull. Verstappen are deja două titluri și e o chestiune de timp până când îl va obține pe al treilea în acest an.

Pentru echipa Red Bull Racing este a patra dublă în cele cinci curse programate până acum în 2023 și sezonul este abia la început.



Verstappen de neoprit la Miami. Victorie cu plecare de pe locul 9!