Formula 1

Verstappen câștigă acasă la Senna. Bătălie epică pentru podium între Alonso și Perez

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Campionul mondial Max Verstappen și-a adjudecat victoria în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei și ajunge la 17 succese în acest an.

Plecat din prima poziție a grilei de start, Max Verstappen a condus cursa de la un capăt la altul și s-a impus cu un avans de peste opt secunde în fața lui Lando Norris de la McLaren.

Podiumul a fost completat de veteranul Fernando Alonso după o luptă feroce cu Sergio Perez în ultimele două tururi.

Fiasco pentru Leclerc

Charles Leclerc a ieșit în decor în turul de formare a grilei și a abandonat prematur. Monegascul a dat vina pe cedarea sistemului hidraulic pe monopostul său Ferrari.

Max Verstappen a plecat săgeată din prima poziție a grilei de start și s-a instalat la conducere evitând acroșajele din pluton.

Cursa a fost neutralizată cu Safety Car și apoi oprită cu steag roșu după incidentul care a implicat cele două monoposturi Haas și pe Alexander Albon de la Williams.

Tentativa lui Lando asupra lui Max

Cursa a fost reluată din turul 4 cu plecare de pe grilă, iar Verstappen s-a văzut repede atacat de Lando Norris de la McLaren. Olandezul s-a apărat exemplar și a închis fiecare culoar păstrându-se la conducerea cursei.

Lupta pentru ultima treaptă a podiumului s-a dat la baionetă între Fernando Alonso și Sergio Perez. Mexicanul a trecut de spaniol la intrarea în penultimul din cele 71 de tururi programate.

Alonso a replicat în ultimul tur cu o manevră de mare campion și a revenit pe locul trei. Perez nu a cedat și a forțat depășirea echipierului de la Aston Martin pe ultimii metri, dar Alonso a încheiat în fața pilotului de la Red Bull pentru doar 53 de miimi de secundă.

A căzut recordul lui Ascari din 1952

Verstappen a trecut linia de sosire cu un avans de opt secunde în fața lui Norris, pilot care în continuare așteaptă prima victorie în Formula 1.

Pentru Verstappen este a 17-a victorie în acest an și cu acest succes olandezul doboară recordul legendarului Alberto Ascari în ceea ce privește procentajul de victorii într-un sezon.

Indiferent de ce se va întâmpla în ultimele două curse din sezon, în Las Vegas și Abu Dhabi, Verstappen nu poate coborî sub procentajul de 77.27%, depășindu-l pe Ascari. Acesta se impusese în șase din cele opt curse programate în 1952 pentru un procentaj de reușită de 75%.

Topul cinci la Interlagos a fost completat de Lance Stroll (Aston Martin) și Carlos Sainz jr (Ferrari).



Verstappen câștigă acasă la Senna. Bătălie epică pentru podium între Alonso și Perez