Formula 1

Verstappen arunca manusa in debutul noului sezon de Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Pilotul olandez Max Verstappen a semnat cel mai bun timp, vineri, in prima sesiune de antrenamente libere care conteaza pentru Marele Premiu al Bahrainului.

Echipierul de la Red Bull Racing a stabilit timpul etalon al sesiunii de vineri la 1:31.394, devansandu-l cu 298 de miimi pe Valtteri Bottas de la Mercedes.

Al treilea timp i-a apartinut britanicului Lando Norris de la MacLaren, echipa motorizata din acest an de Mercedes. Norris a fost mai lent cu jumatate de secunda in raport cu Verstappen.

In topul cinci au mai incheiat campionul mondial Lewis Hamilton (+0.527) si monegascul Charles Leclerc de la Ferrari (+0.599).

Revenit in Formula 1 dupa aventurile din Le Mans, Dakar si IndyCar, fostul campion mondial Fernando Alonso s-a clasat pe un modest locul 16 la volanul noului monopost Alpine, urmasul Renault, la 2.478 secunde de lider.

Nici Sebastian Vettel n-a impresionat la prima aparitie oficiala cu noul Aston Martin propulsat de Mercedes.

Plecat de la Ferrari dupa un campionat cenusiu, Vettel a avut al 12-lea timp in antrenamentele de vineri la pranz, fiind mai lent cu 1.763 secunde.

In coada clasamentului s-au clasat cei doi echipieri de la Haas Racing, Mick Schumacher si Nikita Mazepin, doi debutanti in Formula 1.

Cei doi au fost mai lenti cu peste trei secunde in raport cu Verstappen, confirmand ceea ce a reiesit inca din testele oficiale, anume ca monopostul Haas este cel mai slab de pe grila la ora actuala.

Max Verstappen a dominat si a doua sesiune programata sub lumina reflectoarelor.

Cronometrat cu 1:30.847, pilotul echipei Red Bull Racing l-a devansat pe Lando Norris pentru doar 95 de miimi de secunda.

Lewis Hamilton a fost al treilea, mai lent cu 235 de miimi, urmat de Carlos Sainz jr (Ferrari), la 280 de miimi in urma liderului.

Topul cinci a fost completat de Valtteri Bottas (+0.371).

De retinut ca primii 16 piloti s-au clasat aproape in aceeasi secunda!

Mick Schumacher a urcat o pozitie fata de prima sesiune de antrenamente, devansandu-l pe Nicholas Latifi de la Williams.

Fiul legendarului Michael Schumacher a coborat la +2.450 secunde in raport cu liderul.

Din acest an antrenamentele libere de vineri au fost reduse de la 90 la 60 de minute, propunand un model mai compact si mai intens in ceea ce priveste actiunea pe circuit.



Verstappen arunca manusa in debutul noului sezon de Formula 1