Formula 1

Un incident bizar suspenda primele antrenamente din Azerbaidjan. Cursa in pericol?

Sursă foto: https://twitter.com/grandprix247

Circuitul stradal din Baku gazduieste la finalul acestei saptamani un nou Mare Premiu din calendarul Formulei 1.

Ziua de vineri a inceput insa cu stangul pentru organizatorii azeri, dupa ce britanicul George Russell de la Williams si-a avariat serios monopostul intr-o gura de canal.

Pilotul s-a plans ca a primit cel mai zdravan soc din viata lui, iar de la impact motorul Mercedes al monopostului s-a oprit.

Oficialii de la Williams se asteapta ca podeaua monopostului sa fie serios avariata de la socul produs.

Doar cativa piloti reusisera sa iasa pe circuit cand s-a produs incidentul chiar in debutul sesiunii.

Printre acestia si monegascul Charles Leclerc care, odata cu trecerea lui, a deranjat acea gura de canal luata in plin apoi de Russell.

Acesta nu a fost singurul incident petrecut vineri la Baku, una dintre masinile de interventie ale circuitului lovind un pod.

Intregul traseu stradal de la Baku a intrat sub inspectie pentru a fi preintampinate astfel de incidente in weekendul de cursa care abia a debutat.

Potrivit celor de la Renault traseul de la Baku are aproximativ 300 de astfel de guri de canal, iar un incident similar s-ar putea produce oricand.

Azerbaidjan plateste cei mai multi bani pentru a fi in calendarul Formulei 1 la ambitia presedintelui Ilhan Aliev.Un incident bizar suspenda primele antrenamente din Azerbaidjan. Cursa in pericol?