Formula 1

SuperMax, vânătoare cu Hamilton în Ungaria

Marele Premiu al Ungariei, un traseu pe care depășirile sunt dificil de realizat, îl aduce pe Lewis Hamilton (Mercedes) în pole position. Urmat pe grila de start de SuperMax, pilotul britanic nu este favorit la victorie și are o cotă de aproape 4.00 pe Betano pentru o victorie în țara vecină, în cursa de duminică, care începe la ora 16:00.

Lewis Hamilton a obținut cel mai rapid tur de pe Hungaroring în ultimele secunde ale calificărilor de sâmbătă. El a fost mai rapid față de Verstappen cu doar 3 miimi de secundă, adică 0,003 secunde!

Record pentru Hamilton

Britanicul a devenit primul pilot din istoria F1 care a reușit să obțină nouă pole-uri pe același traseu.

A fost un șoc pentru Red Bull și o mare sărbătoare la Mercedes. Hamilton a obținut cel de-al 104-lea pole al carierei, după 20 de luni de pauză.

Record la orizont pentru Red Bull

Red Bull se vede amenințată, pentru că în acest sezon piloții acestei echipe și-au împărțit victoriile, iar gruparea austriacă are „exclusivitate” în 2023 pe steagurile cu pătrățele alb și negre.

Cei de la Red Bull țintesc un record pe Hungaroring: să devină prima echipă din istoria F1 care să câștige 12 curse consecutive, după ce la Silverstone egalaseră recordul e 11 al celor de la McLaren.

Cote pentru favoriți

Va reuși Hamilton să câștige în Ungaria și să oprească dominația Red Bull?

Greu de spus. Betano oferă o cotă de 1.44 pentru victoria posibilă a lui Verstappen, deși olandezul va pleca de pe poziția secundă. Hamilton a primit o cotă de 3.95, mare, deși pleacă de pe locul 1 al grilei.

Se vor face depășiri la Hungaroring?

Totul este asezonat pe un traseu pe care, tradițional, depășirile au fost rare. O pistă atipică, îngustă și sinuoasă pune piedici serioase schimbărilor de loc în timpul cursei.

La Hungaroring, mutările în ierarhie s-au făcut deseori pe baza strategiei de la boxe, iar acolo știm că Red Bull excelează. Mereu aleg cauciucurile bune, mereu intră când trebuie – cel puțin pentru Max, dacă nu și pentru Perez.

Urmează Spa și pauza de vară în F1

Așadar, pe masă avem duminică o cursă de mare interes. Va fi penultima înainte de pauza de vară din F1, o încălzire pentru spectaculoasa Spa, de weekendul viitor.

După Spa și Marele Premiu al Belgiei, următorul Grand Prix va avea loc la final de august în Olanda, pe tărâmul lui Super Max.



SuperMax, vânătoare cu Hamilton în Ungaria