Formula 1

Schumacher, motivat sa ramana in Formula 1

Septuplul campion mondial Michael Schumacher a oferit primele semnale ca doreste sa ramâna implicat ca pilot în Marele Circ al Formulei 1.

La cei 43 de ani ai sai Schumacher se afla în fata unei noi decizii importante pentru carierea sa. Cum Mercedes a ales sa mearga pe cartea tineretii si l-a transferat pe Lewis Hamilton, lui Schumacher nu-i ramân foarte multe variante.

Se retrage sau ramâne în Formula 1 la o echipa de pluton, iar singura optiune viabila în acest moment este Sauber.

Cu toate acestea Schumacher spune ca nu si-a pierdut motivatia de a concura la cel mai înalt nivel.

”Motivatia mea este intacta dupa stirea de saptamâna trecuta (n.r. - transferul lui Hamilton la Mercedes) deoarece Suzuka este unul din circuitele mele de referinta. Imi place acest traseu, cu sectiunile lui extrem de provocatoare. Apoi sunt fanii care iubesc sporturile cu motor si este placut sa le simti pasiunea”, a spus Schumacher.

Germanul si-ar dori un rezultat pozitiv pe traseul unde a cunoscut de multe ori gloria, dar este constient ca penalizarea primita pentru acidentul provocat la Singapore, când l-a scos din cursa pe Jean-Eric Vergne, reprezinta un impediment important.

Schumacher va fi declasat cu zece locuri pe grila Marelui Premiu al Japoniei si va lua startul mai mult ca sigur din a doua parte a plutonului.



Schumacher, motivat sa ramana in Formula 1