Formula 1

Sauber a lansat monopostul pentru noul sezon de Formula 1

Sursă foto: facebook.com/sauberf1team

Echipa Sauber a prezentat, luni, primele imagini cu monopostul C36 pe care il va arunca in lupta sezonului de Formula 1 in 2017.

La 25 de ani de la prima participare in Marele Circ, Sauber propune pentru 2017 un design cromatic care continua linia pe albastru si alb din sezonul precedent.

Dupa un loc 10 la general si evolutii modeste, echipa condusa de Monisha Kaltenborn spera intr-un sezon 2017 mai bun, iar pentru a aduce un suflu nou in postul de director pe Jorg Zander, fost la Audi.

Acesta a declarat ca principala preocupare in perioada urmatoare va fi indreptata spre "gasirea unei mai mari stabilitati aerodinamice" si ca folosirea motorului Ferrari din 2016 ofera garantia ca nu va mai fi ratata vreo sesiune de teste.

In 2016, echipa Sauber a folosit in primele teste de iarna modelul din 2015, pentru ca abia in a doua sesiune de teste sa poata folosi motorul Scuderiei achizitionat pentru respectivul sezon.

Piloti principali in noul sezon vor fi suedezul Marcus Ericsson, pastrat din 2016, si germanul Pascal Wehrlein, venit in iarna de la Manor Racing. Acesta din urma a declarat recent ca va rata primele teste din cauza unei accidentari la spate.

Italianul Antonio Giovanazzi va fi pilot de teste in 2017.

Sauber este a doua echipa care isi prezinta online noul monopost dupa Williams.

Marti, 21 februarie, este randul de la Renault sa-si lanseze noul model RS17.

Primele teste de iarna sunt programate la Barcelona timp de patru zile incepand cu 27 februarie.

 



Sauber a lansat monopostul pentru noul sezon de Formula 1