Formula 1

Sabotaj intern la Ferrari

Scuderia Ferrari a apelat la o metoda mai putin ortodoxa pentru a-i oferi un avantaj lui Fernando Alonso în cursa din Statele Unite.

Clasat mai slab decât coechipierul sau Felipe Massa în urma calificarilor, mai precis pe locul opt, Alonso ar fi urmat sa plece la fel ca si colegul sau de pe partea murdara a pistei.

Chiar daca Jean Todt si Ross Brawn nu mai sunt la butoanele Scuderiei, metodele folosite în anii 90 cu Michael Schumacher si Rubens Barrichello nu au fost uitate la Ferrari.

Timpurile s-au schimbat, naravul nu prea, iar Ferrari a ales sa-l sacrifice pe Massa pentru a-i oferi sprijin total lui Alonso.

Ce s-a întâmplat mai precis?

Cei de la Ferrari s-au folosit de o dispozitie regulamentara si au fortat o penalizare de cinci locuri pe grila pentru Massa prin simplul fapt ca au deschis o noua cutie de viteze.

Massa a fost astfel retrogradat cinci locuri pe grila si a ajuns pe 11, în timp ce Alonso urca pe sapte, astfel ca ambii echipieri de la Ferrari au beneficiat de linia aderenta a pistei la start.

Alonso si-a creat vizibil un avantaj, pentru ca imediat dupa start ajungea în primul viraj pe locul al patrulea.

Massa a avut si el parte de un start bun si de o cursa pozitiva, la final brazilianul plusând în declaratii.

”Cu siguranta nu am fost prea bucuros cu acea penalizare fie si pentru ca mi-am ajutat coechipierul. Poate ca nu este prea usor de gasit un alt pilot care sa accepte asa ceva. As fi putut sa termin cursa în fata lui Fernando, dar astfel i-am oferit o mâna de ajutor”, a spus Massa dupa ce a încheiat pe locul patru la sapte secunde în urma coechipierului sau.



Sabotaj intern la Ferrari