Formula 1

S-a aflat de ce a renuntat Mercedes la apelul formulat dupa cursa din Abu Dhabi

Sursă foto: https://twitter.com/mc_potts/

La o luna distanta dupa cursa care a marcat deznodamantul sezonului 2021 in Formula 1 inca nu s-au stins ecourile evenimentelor de pe Yas Marina.

Mercedes a amenintat ca va contesta la FIA rezultatele cursei in care Lewis Hamilton a fost invins de Max Verstappen si a ratat al optulea titlu mondial.

Ulterior echipa germana a renuntat la apel si in semn de protest nu a participat la Gala FIA de la Paris cu Hamilton si directorul Totto Wolff.

Acum s-a aflat insa pe surse ca Mercedes a renuntat la apelul inaintat catre FIA ca parte a unei intelegeri la nivel inalt, cu promisiunea ca directorul de cursa Michael Masi va fi sacrificat alaturi de Nikolas Tombazis, seful tehnic de la FIA in Formula 1, anunta publicatia The Mirror.

Mercedes a negat existenta unei astfel de intelegeri.

In tabara Mercedes oficialul FIA este considerat principalul vinovat pentru decizia din finalul cursei de la Abu Dhabi, cand cursa a fost reluata pe steag verde pentru ultimul tur din cele 58 programate.

Un ultim tur in care Verstappen a profitat de neutralizarea cursei si l-a depasit pe Hamilton, pilot care inaintea incidentului produs de canadianul Nicolas Latifi avea un avans de 11 secunde si era 99% campion mondial.

In varsta de 44 de ani, Michael Masi este director de cursa FIA incepand cu martie 2019, dupa moartea celebrului Charlie Whiting.

Fost designer sef la Ferrari, Tombozis fusese numit director tehnic sef la FIA in martie 2018.

FIA anuntat ca va inchide ancheta dupa cursa din Abu Dhabi pe 3 februarie.

Lewis Hamilton va lua o decizie cu privire la participarea in campionatul de F1 din 2022 in functie de aceasta ancheta, anunta BBC.



S-a aflat de ce a renuntat Mercedes la apelul formulat dupa cursa din Abu Dhabi