Formula 1

Romain Grosjean dupa un deceniu in Formula 1: "O lume extraordinara, dar si murdara"

Sursă foto: twitter.com/

Pilotul francez Romain Grosjean a vorbit intr-un interviu pentru presa din tara natala despre experienta din Marele Circ si momentul delicat al accidentului suferit in Marele Premiu din Bahrain, in 2020.

In primul tur al cursei din 29 noiembrie 2020 Grosjean pierdea de sub control monopostul Haas-Ferrari si se izbea violent de zidul exterior provocand un incendiu de proportii.

Extras in siguranta din epava in flacari rupta in doua, Grosjean s-a ales cu arsuri semnificative la nivelul membrelor superioare.

Grosjean povesteste ca cele 27 de secunde cat a durat extragerea din monopostul avarit i s-au parut fara sfarsit.

"Cand traiesti zece ani in lumea Formulei 1 vezi lucruri extraordinare, dar si lucruri murdare. Am ascuns multe lucruri in cartea mea (n.r. - "Moartea in fata").

"Astazi numarul meu de telefon mobil il au toti pilotii din Formula 1, dar nu am primit niciun mesaj pentru a afla cum imi merge", a declarat Grosjean in publicatia Le Figaro.

Acesta precizeaza ca imediat dupa accidentul din Bahrain a fost vizitat la spital de Sebastian Vettel si de conationalul sau Esteban Ocon.

"Odata ce m-am intors in Elvetia, de la 1 decembrie 2020 si pana in decembrie 2021 nu am avut nicio veste", mai spune Grosjean cu amaraciune.

Ramas fara volan in Formula 1 dupa despartirea de echipa Haas, Grosjean si-a continuat cariera peste ocean in campionatul IndyCar, unde a prins un volan la echipa Dale Coyne Racine, o grupare de pluton.

Chiar si asa, Grosjean si-a aratat din plin talentul reusind ca debutant in seria americana sa bifeze un pole position si trei prezente pe podium in cele 13 curse in care a participat.

Evolutiile bune i-au adus francezului pentru 2022 un contract la mult mai puternica echipa Andretti Autosport, acolo unde va pilota monopostul lasat liber de americanul Ryan Hunter-Reay.

De asemenea, Romain Grosjean va participa in premiera si la legendara cursa de 500 de mile de la Indianapolis.



Romain Grosjean dupa un deceniu in Formula 1: "O lume extraordinara, dar si murdara"