Formula 1

Prost nu este de acord cu abordarea filmului despre viata lui Senna

Fostul campion mondial Alain Prost a fost de departe cel mai mare rival pe circuit pentru brazilianul Ayrton Senna. De multe ori rivalitatea celor doi a depasit cadrul întrecerilor de Formula 1, dar întotdeauna cei doi s-au respectat reciproc ca doi mari campioni. Prost a vorbit pentru prima data despre filmul care prezinta viata lui Senna si spune ca nu este de acord cu abordarea producatorilor.

Lansarea în 2010 a peliculei Senna despre viata legendarului campion al Formulei 1 l-a lasat fara replica pe Prost. Francezul a declarat ca nu a urmarit filmul, însa între timp l-a vizionat si nu a fost prea bucuros cu cele vazute.

Întrebat daca este de acord cu unghiul de abordare al scenaristilor, Prost a raspuns fara ezitare: ”Categoric nu. Nu sunt de acord cu cele prezentate de acest film”.

Vedeti mai jos imagini cu duelul dintre Senna si Prost din timpul Marelui Premiu al Principatului Monaco din 1989:

”Sunt, intr-un fel, suparat pentru cele prezentate în film. Va raspund în 30 de secunde. Pentru ca am petrecut mult timp pentru a filma acele scene si multe alte ore pentru a explica lucrurile. Avem în acest film un Senna înaintea debutului în Formula 1, avem un Senna care se lupta în Formula 1 si un alt Senna dupa ce nu a mai fost. Suntem prezentati ca doua personaje care se lupta aprig pentru victorii, dar lipseste partea umana, lipseste partea în care Senna ma suna chiar si de doua ori pe saptamâna pentru a ma întreba diverse chestiuni, sa ma întorc în Asociatia Pilotilor de Formula 1, ma întreba despre Williams, despre siguranta în curse, despre viata personala si multe alte secrete despre care n-am sa vorbesc niciodata cu nimeni”, a spus Prost.

Prost a fost campion mondial in 1985, 1986, 1989 si 1993.

De patru ori campion mondial, Alain Prost, a continuat: ”Ar fi fost bine sa avem în film toate aceste amanunte, dar toate s-au facut în graba, iar în final nu s-au urmarit decât aspectele comerciale. Nu-mi pasa ca am fost prezentat ca baiatul rau în relatia pe care am avut-o cu Ayrton Senna. Tot ce ar trebui sa conteze este latura umana, altfel nu avem nicio istorie, nicio traditie si este pacat”.

Vedeti mai jos un rezumat al filmului Senna:

Alain Prost, coechipier cu Ayrton Senna la McLaren în 1988 si 1989, a declarat dupa disparitia tragica a rivalului sau din Formula 1 ca din acel moment a murit si o parte din el.



Prost nu este de acord cu abordarea filmului despre viata lui Senna