Formula 1

Perez în pole position la Jeddah. Verstappen, lovit de ghinion!

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Mexicanul Sergio Perez a repetat figura din 2022 și a fost din nou cel mai rapid în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite.

Perez a salvat imginea echipei Red Bull Racing, după ce campionul mondial Max Verstappen a ieșit încă din a doua secvență a calificărilor după o problemă majoră la cutia de viteze.

Verstappen va pleca al 15-lea de pe grila de start în cursa programată, duminică, de la ora 19:00.

Din mijlocul plutonului va porni în cursă și monegascul Charles Leclerc. Deși a încheiat calificările cu al doilea timp, la doar 165 de miimi în urma lui Perez, echipierul de la Ferrari are de ispășit o penalizare de zece secunde pentru schimbarea mai multor elemente la pachetul propulsor după abandonul din Bahrain.

Astfel, prima linie la start va fi compusă din Sergio Perez și Fernando Alonso (Aston Martin), veteranul spaniol fiind devansat în calificări cu aproape jumătate de secundă.

George Russell de la Mercedes și Carlos Sainz de la Ferrari vor porni din lina secundă, fiind urmați de Lance Stroll (Aston Martin) și Esteba Ocon (Alpine).

De remarcat că timpul de pole stabilit de Perez în acest an (1:28.265) a fost mai slab cu 65 de miimi față de cel din 2022.

Verstappen a câștigat cursa de anul trecut, după ce pornise al patrulea din grilă.

De reținut că poziția cea mai slabă din grilă de pe care un pilot a câștigat până acum în Formula 1 a fost chiar a 15-a și i-a aparținut lui Fernando Alonso.



Perez în pole position la Jeddah. Verstappen, lovit de ghinion!