Formula 1

Oficial: Sebastian Vettel pleaca de la Red Bull dupa acest sezon la Ferrari

Pilotul german Sebastian Vettel isi va incheia conturile cu echipa Red Bull-Renault la finalul acestui sezon si din 2015 va trece in tabara celor de la Ferrari.

Zvonurile care au circulat in ultimele zile la Suzuka au fost confirmat sambata inaintea calificarilor Marelui Premiu al Japoniei de insusi Christian Horner, boss-ul celor de la Red Bull.

“In mod evident Ferrari i-a facut o oferta foarte buna. El a simtit ca se deschide o noua oportunitate si astfel a decis ca este timpul sa faca o miscare”, a declarat Horner.

Vettel l-a instiintat pe seful sau de la Red Bull de plecarea sa inca de vineri seara, insa anuntul oficial a venit abia inaintea calificarilor de sambata.

Jacques Villeneuve, campion mondial cu Williams in 1997, a avut cea mai inspirata declaratie dupa anuntul plecarii lui Vettel la Ferrari.

"Ferrari este singura echipa din lume unde esti castigator fara nici macar o singura victorie", a spus canadianul.

Cei de la Red Bull s-au miscat rapid si l-au anuntat deja pe rusul Daniil Kvyat in locul lui Vettel pentru 2015.

Daca in ceea ce-l priveste pe Vettel lucrurile sunt cat se poate de clare pentru anul urmator, urmatoarea miscare il vizeaza pe Fernando Alonso, pilot cu bagajele facute sa plece de la Ferrari.

Alonso ar putea ajunge, cel mai probabil la McLaren, insa mai nou, potrivit unui zvon de ultima ora, Ferrari ar putea alinia trei masini la startul sezonului 2015, cu o tripleta de vis formata din Alonso, Raikkonen si Vettel. Este totusi putin probabil sa-i vedem pe cei trei in acelasi garaj.



Oficial: Sebastian Vettel pleaca de la Red Bull dupa acest sezon la Ferrari