Formula 1

Oficial: Mick Schumacher face pasul in Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/HaasF1Team/

La trei decenii dupa debutul tatalui sau in Marele Circ, Mick Schumacher va fi pilot titular in Formula 1.

Echipa americana Haas i-a oferit lui Mick Schumacher un contract pentru mai multi ani, anunta presa internationala.

Lider in clasamentul din Formula 2, cu 14 puncte avans inaintea rundei finale, Mick Schumacher va incerca monopostul Haas in prima sesiune de antrenamente libere de la Abu Dhabi.

Pregatirea sezonului viitor va continua cu sesiunea oficiala de teste programata pe acelasi circuit din Emirate pe 15 decembrie.

In varsta de 21 ani, Mick Schumacher este membru al Academiei Ferrari si in acest an a reusit doua victorii si nu mai putin de zece clasari pe podium in Formula 2.

Mick Schumacher il va avea coechipier pe rusul Nikita Mazepin, un alt pilot pe care Haas il va debuta in 2021 pe scena Marelui Circ.

“Sunt foarte multumit ca il pot confirma pe Mick Schumacher in echipa noastra de piloti pentru sezonul urmator”, a declarat Guenther Steiner, managerul echipei Haas F1.

Mick Schumacher ajunge in Formula 1 dupa sase ani in care si-a facut mana in seriile suport.

Acesta a debutat in 2015 in Formula 4 ADAC din Germania, dupa care a facut pasul in Formula 3 europeana, o serie organizata de FIA pe care a castigat-o in 2018 cu opt victorii la activ.

In 2019 fiul legendarului Michael Schumacher era promovat in Academia Ferrari si debuta in Formula 2 alaturi de echipa Prema Racing, o grupare sustinuta de Scuderia de la Maranello.

Mick Schumacher a urcat pentru prima data la volanul unui monopost de Formula 1 in acest an la testele organizate in presezon pe circuitul din Bahrain.

Atunci, Schumacher a pilotat pentru Ferrari si Alfa Romeo.

“Perspectiva de a fi in Formula 1 sezonul urmator ma face incredibil de fericit si sunt fara cuvinte.

“Vreau sa multumesc echipei Haas, Scuderiei Ferrari si Academiei Ferrari pentru increderea pe care mi-au acordat-o. De asemenea vreau sa-mi exprim dragostea si recunostinta pentru parintii mei, carora le datorez totul. Intotdeauna am crezut ca-mi pot realiza visul in Formula 1”, a declarat Mick Schumacher.Oficial: Mick Schumacher face pasul in Formula 1