Formula 1

Noul monopost Ferrari mai rosu ca oricand

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Scuderia Ferrari si-a lansat monopostul de cursa pentru sezonul 2018 in campionatul de Formula 1.

In absenta sponsorului Santander, banca spaniola retrasa din parteneriat la final de 2017 dupa opt ani de colaborare, noul Ferrari este mai rosu ca oricand, combinatia de alb de pana acum lipsind complet din peisaj.

La ceremonia de lansare a monopostului SF71H au fost prezenti pilotii principali Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen, dar si cei doi piloti de teste, rusul Daniil Kvyat si italianul Antonio Giovinazzi.

Ferrari vine dupa un sezon in general pozitiv, cu cinci victorii obtinute de Vettel la volanul modelului anterior SF70H, insa chiar si asa, echipa de la Maranello a pierdut complet lupta pentru campionat cu Mercedes in a doua parte a sezonului.

Practic de la coliziunea lui Vettel cu Hamilton pe strazile din Baku a inceput declinul pentru Ferrari, echipa depasita categoric de rivala germana dupa pauza de vara.

Din punctul de vedere al propulsorului folosit, cei de la Ferrari au anuntat ca in 2018 vor pune pe masina o evolutie a motorului din sezonul trecut, cu accent sporit pe fiabilitate, mai ales ca in acest an va exista o limita de trei motoare.



Noul monopost Ferrari mai rosu ca oricand