Formula 1

Noile monoposturi de Formula 1 sunt mai grele si mai lente. Verdictul unui fost campion mondial

Fostul campion mondial Jenson Button a lansat un semnal de alarma ingrijorator cu privire la performantele noilor monoposturi de Formula 1 propulsate din acest an de motoare V6 turbo.

Echipierul de la McLaren spune ca in anumite curse din 2014 performantele monoposturilor seriei suport GP2 vor fi aproape identice cu cele ale bolizilor de Formula 1.

In trecut diferenta intre cele doua monoposturi era de cel putin patru secunde pe turul de circuit, de aici si decalajul urias in momentul in care echipe precum Hispania, Caterham sau Marussia au facut pasul de la GP2 la Formula 1.

“Masinile de acum sunt mai grele decat cele din anii trecuti, ceea ce inseamna o scadere a performantei cu pana la 1.6 secunde pe turul de circuit. Categoric da, actualele monoposturi sunt mai lente”, a spus Button.

“Monoposturile de GP2 vor fi apropiate de cele de Formula 1 pe anumite circuite”, a mai spus Button.

La o comparatie simpla a timpilor reiese o diferenta uriasa intre monoposturile din 2013 si noile modele cu propulsoare V6 turbo. Felipe Massa a fost cel mai rapid in testele de la Jerez din 2013, cu 1:17.879, in timp ce debutantul danez Kevin Magnussen a scos un 1:23.276 in acest an.



Noile monoposturi de Formula 1 sunt mai grele si mai lente. Verdictul unui fost campion mondial