Formula 1

Nici măcar ploaia nu l-a oprit pe Verstappen în calificările din Canada

Sursă foto: https://twitter.com/HaasF1Team

Pilotul olandez Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp, sâmbătă, în calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Canadei pe circuitul ”Gilles Villeneuve” din Montreal.

Echipierul de la Red Bull Racing a oprit cronometrul la 1:25.858, suficient pentru a-și trece în palmares al doilea pole position consecutiv în Grand Prix-ul Canadei.

Surpriza a venit din partea germanului Nico Hulkenberg, un specialist pe ploaie, care a încheiat calificările cu al doilea timp, la 1.246 secunde în urma lui Verstappen.

UPDATE: Hulkenberg a fost penalizat cu trei locuri pe grilă pentru că nu a respectat viteza limită impusă pe steag roșu și astfel va porni al cincilea în cursa de duminică. 

Fernando Alonso de la Aston Martin a încheiat al treilea, fiind urmat de Lewis Hamilton de la Mercedes, pilotul care împarte recordul de victorii în cursa canadiană alături de Michael Schumacher (7).

Cel mai bine clasat pilot Ferrari a fost Carlos Sainz, pe locul 8, în timp ce monegascul Charles Leclerc nici n-a prins un loc în Q3.

Cursa de la Montreal va avea loc, duminică, de la ora 21:00 a României.

Patru din ultimele cinci ediții au fost câștigate de piloții care au plecat din pole position.



Nici măcar ploaia nu l-a oprit pe Verstappen în calificările din Canada