Formula 1

Montoya, vis interzis la Ferrari: "Schumacher m-a urat"

Aflat in vacanta dupa terminarea sezonului in IndyCar, pilotul columbian Juan Pablo Montoya a dat o fuga pana la Monza, unde la finalul sapatamanii trecute s-a disputat Marele Premiu de Formula 1 al Italiei.

Inca detinator al recordului de viteza pe lunga linie dreapta a circuitului italian, Montoya a profitat de ocazie pentru a intalni prieteni vechi si a depana amintiri.

Acum in varsta de 38 ani, columbianul isi aminteste ca in urma cu un deceniu a fost la un pas sa concureze pentru Scuderia Ferrari, insa trecerea sa in cadrul gruparii de la Maranello a fost blocata de insusi Michael Schumacher, omul care avea la vremea respectiva ultimul cuvant la Ferrari.

“Niciodata aceasta trecere nu a fost posibila. Michael Schumacher era acolo si ma ura, insa imi pare rau despre starea lui din prezent. Sper sa continue recuperarea”, a povestit Montoya pentru publicatia italiana Autosprint.

Pilotul columbian nu vede cu ochi buni nici transformarea din prezent a Formulei 1 si trecerea la motoarele V6 turbo comparatie cu monstrul V10 pe care il avea la dispozitie si care l-a condus spre sapte victorii intre 2001 si 2006.

“Par dificil de pilotat si sunt lente, dar aceasta din cauza pneurilor”, crede Montoya.

Columbianul a parasit Formula 1 in 2006 si a urmat o cariera in NASCAR, cel mai puternic campionat de turisme din lume, dupa care in acest an a revenit la prima dragoste, IndyCar in echipa lui Roger Penske.



Montoya, vis interzis la Ferrari: "Schumacher m-a urat"