Formula 1

Mick Schumacher cu un pas mai aproape de Ferrari

Sursă foto: https://twitter.com/SchumacherMick/

Scuderia Ferrari a anuntat ca Mick Schumacher va fi unul dintre pilotii de rezerva ai echipei calutului cabrat in sezonul 2022 din Formula 1.

Fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher va continua pentru al doilea sezon consecutiv sa piloteze ca titular pentru echipa Haas, insa la 11 din cele 23 de curse programate in 2022 va fi pilot de rezerva la Ferrari.

Mick Schumacher va imparti rolul de rezerva la Ferrari cu italianul Antonio Giovinazzi, pilot care a condus pentru Alfa Romeo in 2021 si care a ramas fara un loc in Marele Circ sezonul urmator.

“Va fi al doilea sau an in Formula 1, este un pilot Ferrari care provine din Academia Ferrari.

“Sunt foarte bucuros ca va face parte din echipa ca pilot de rezerva pentru cand va fi nevoie, speram sa nu fie cazul”, a declarat Mattia Binotto, boss-ul echipei Ferrari din Formula 1.

La primul sau sezon in Formula 1 tanarul Mick Schumacher nu a reusit sa adune nici macar un punct, avand la dispozitie cea mai slaba masina de pe grila.

Cel mai bun rezultat obtinut de Mick Schumachare la debutul in F1 a fost locul 12 in Marele Premiu al Ungariei.

Chiar si asa, Binotto spune ca este impresionat de dezvoltarea aratata de Mick in Formula 1.

“Cred ca Mick s-a descurcat bine. A crescut mult, nu doar in termeni de consistenta, dar si in ceea ce priveste viteza.

“Daca ne uitam la ultimele curse, a fost destul de aproape de masinile din fata, in timp ce Haas nu a dezvoltat aproape deloc masina”, a mai spus seful de la Ferrari.

Scuderia a incheiat sezonul pe locul trei la constructori, iar in paddock se vorbeste ca Ferrari va avea in 2022 o masina care o va readuce in lupta cu granzii Mercedes si Red Bull.

Lansarea noului monopost Ferrari este planuita pentru mijlocul lunii februarie, cu putin inaintea primelor teste de la Barcelona.

Sezonul 2022 va debuta intre 17-20 martie la Sakhir, in Bahrain.



Mick Schumacher cu un pas mai aproape de Ferrari