Formula 1

S-A TREZIT SCHUMI! UPDATE: A fost dus la Spitalul din Lausanne

Septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher a parasit spitalul din Grenoble, acolo unde se afla internat din 29 decembrie 2013. Fostul pilot a iesit din coma profunda in care s-a aflat in ultimele aproape sase luni, anunta chiar familia germanului. UPDATE: Neoficial, Schumi ar fi fost mutat intr-un spital din Elvetia, si nu in casa pe care o detine in aceasta tara. Chiar si asa, familia este acum foarte aproape de el.

"Michael a parasit spitalul din Grenoble pentru a continua lunga perioada de recuperare. El nu se mai afla in coma", se precizeaza in comunicatul dat publicitatii de Sabine Kehm, purtatorul de cuvant al familiei Schumacher.

Potrivit cotidianului german Bild, Schumacher este capabil sa auda voci si sa reactioneze la stimuli externi. De asemenea el poate comunica cu sotia si copiii sai.

Familia a laudat "munca excelenta" facuta de medicii de la Spitalul din Grenoble.

"Pentru ceea ce urmeaza, cerem intelegere avand in vedere ca procesul de reabilitare se va desfasura departe de ochii publicului", a mai transmis Kehm, care nu specificat unde va vea loc recuperarea.

Familia a tinut sa precizeze ca "recuperarea va fi o lupta lunga si dura pentru Michael".

Si cei de la Spitalul CHU din Grenoble au confirmat ca pacientul Schumacher a plecat. "Domnul Schumacher a fost luat astazi de le spital, de catre familia lui", apus medicii.

Din ceea ce se stie inca neoficial, Schumi ar fi fost mutat la Spitalul Universitar din Lausanne (Elvetia), si nu inca in casa lui din aceasta tara. Insa, chiar si asa, familia lui este la doar 30 de minute distanta cu masina. Pana acum, sotia pilotului - Corrina - strabatea aproape zilnic 250 de kilomeetri dus-intors pentru a-l vedea, din Elvetia si pana la Grenoble in Franta.

Recuperarea ar putea avea loc in Elvetia

Michael Schumacher va fi transportat intr-un loc inca neprecizat pentru a-l feri pe acesta de ochii curiosilor, insa toate informatiile conduc spre resedinta acestuia, unde Corrina, sotia pilotului, a investit mai multe milioane de euro in amenajarea unui adevarat centru de recuperare.

Sotia lui Michael Schumacher, Corrina, a reamenajat casa  familiei de pe marginea Lacului Geneva pentru a crea toate conditiile unei recuperari la cel mai inalt nivel. 

Casa are 2.200 de metri patrati locuibili, peste 40 de camere. Construirea a costat peste 35.000.000 de dolari. Corrina a amenajat in vila o infirmierie si a aratat intentia de a-l aduce acasa pe sotul ei inca de la inceputul lunii aprilie, insa acest lucru a fost posibil doar acum. Camera speciala este dotata cu toate echipamentele tehnice necesare pentru ingrijirea unui pacient aflat in etapa de recuperare. Un echipaj medical profesionist va avea grija non-stop de campionul mondial. 

In cele din urma a aparut informatia conform careia recuperarea lui Schumacher va avea loc la spitalul din Lausanne.

"Schumacher a fost adus in aceasta dimineata la Spitalul Universitar din Lausanne", a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtatorul de cuvant al spitalului elvetian.

Christen a afirmat ca Schumacher are alaturi de el familia. "Familia este alaturi de el intr-un spatiu amenajat special pentru a avea intimitate si pentru a-i asigura cea mai buna ingrijire. Ca la orice pacient, dorim sa respectam secretul medical si intimitatea familie", a precizat Darcy Christen.

Lausanne este la aproximativ 40 de kilometri de locuinta septuplului campion mondial de Formula 1, aflata la Gland, pe malul Lacului Leman.

Familia fostului campion mondial a multumit celor care i-au transmis mesaje de sustinere lui Michael Schumacher in ultimele: "Suntem siguri ca acestea l-au ajutat".

Schumacher a trecut prin momente critice dupa accidentul suferit pe partia de schi Meribel din Alpii francezi. Accidentat serios la cap, desi purta casca de protectie, Schumacher a fost operat de doua ori in primele 48 de ore, interventii care s-au dovedit decisive pentru mentinerea acestuia in viata.

Cu 91 de victorii, 65 de plecari din pole position si 7 titluri mondiale, Michael Schumacher este cel mai de succes pilot din istoria Formulei 1. Schumacher si-a incheiat cariera la finalul sezonului 2012 dupa colaborarea cu Mercedes.

[news-105898]



S-A TREZIT SCHUMI! UPDATE: A fost dus la Spitalul din Lausanne