Formula 1

Mercedes trebuie sa recupereze jumatate de secunda pentru a lupta la varf

Monopostului Mercedes îi lipsteste jumatate de secunda pentru a se implica în lupta pentru primele pozitii, afirma Norbert Haug, boss-ul diviziei motorsport de la Mercedes.

”Concluzia dupa prima jumatate a sezonului pentru noi ar fi ca am obtinut multe, dar în acelasi timp mai sunt înca multe de obtinut. Timp de mai multe weekend-uri de cursa am impus ritmul în fata celorlalti, iar Nico Rosberg a adus prima noastra victorie în China, în timp ce Michael Schumacher a fost cel mai rapid în calificarile prestigiosului Mare Premiu de la Monte-Carlo. Doua curse mai târziu, la Valencia, Michael a urcat pentru prima data pe podium de când s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Haug.

Echipa Mercedes ocupa locul 5 în clasamentul constructorilor.

Cu toate acestea boss-ul de la Mercedes este realist si recunoaste ca în ultimele curse Sagetile Argintii au pierdut timp pretios în raport cu rivalii.

”Am obtinut mai multe puncte în comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, însa chiar si asa ultimele doua curse ne-au aratat ca suntem mai lenti cu aproape jumatate de secunda în raport cu liderii campionatului. Suntem constienti de acest decalaj si toata lumea din echipa trage tare pentru a micsora diferenta”, a mai spus Haug.

Cei de la Mercedes au o prima sansa de a se apropia de concurenta la finalul acestei saptamâni când este programat Marele Premiu al Ungariei.



Mercedes trebuie sa recupereze jumatate de secunda pentru a lupta la varf