Formula 1

Mercedes incepe sezonul in forta. Dubla in Australia cu Bottas castigator

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Finlandezul Valtteri Bottas a obtinut victoria, duminica, in prima cursa de Formula 1 a sezonului 2019.

Pornit din pozitia secunda a grilei de start, Bottas l-a depasit in primul viraj pe coechipierul sau Lewis Hamilton si pana la final a dictat ritmul cursei.

O singura data a mai cedat Bottas sefia Grand Prix-ului de la Antipozi, intre tururile 23 si 26, dupa ce a efectuat prima si singura oprire la boxe pentru schimbul de pneuri.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Australiei - Cursa

In ultimul din cele 58 de tururi programate Bottas a stabilit si cel mai rapid timp in cursa, asigurandu-si astfel punctul bonus acordat din nou in Formula 1 dupa sase decenii.

Hamilton a incheiat pe doi la peste 20 de secunde in urma coechipierului sau, in timp ce podiumul a fost completat de olandzul Max Verstappen de la Red Bull-Honda.

Pilotii Scuderiei Ferrari s-au clasat in afara podiumului, cu Sebastian Vettel pe patru si Charles Leclerc in imediata sa apropiere. O cursa de uitat pentru fanii echipei calutului cabrat.

Intrecerea din Australia a fost una fara incidente de cursa si cu doar trei abandonuri: Carlos Sainz (McLaren-Honda), Daniel Ricciardo (Renault) si Romain Grosjean (Haas).

Urmatoarea etapa este programata pe 31 martie in Bahrain pe circuitul Sakhir sub lumina reflectoarelor.



Mercedes incepe sezonul in forta. Dubla in Australia cu Bottas castigator