Formula 1

Mercedes i-a gasit inlocuitor lui Rosberg

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Echipa germana Mercedes AMG, campioana mondiala in Formula 1, a anuntat luni cine va fi inlocuitorul campionului mondial Nico Rosberg, pilot retras din activitate dupa castigarea titlului in 2016.

Finlandezul Valtteri Bottas fost la Williams a fost adus sa faca echipa cu Lewis Hamilton la Mercedes, mutare care il readuce in Marele Circ pe brazilianul Felipe Massa, retras si el din activitate dupa cursa din Abu Dhabi.

Bottas a semnat un contract valabil pe un an, cu optiune de prelungire pentru inca un an.

“Sunt timpuri foarte incitante pentru mine. Cred ca imi va lua un timp sa inteleg ce s-a intamplat cu adevarat. Este fara indoiala un alt vis devenit realitate, sa concurez pentru o echipa cu o istorie atat de mare, in special in anii din urma, ceea ce este impresionant. Cred ca eu si Lewis vom forma o pereche puternica. Il respect ca pilot si ca persoana”, a declarat Bottas.

Pilotul finlandez in varsta de 27 ani nu castigat pana acum vreo cursa in Formula 1, iar cele mai bune rezultate ale sale sunt doua locuri doi obtinute in 2014 in Grand Prix-urile din Marea Britanie si Germania.

Wehrlein la Sauber

In alta ordine de idei, Mercedes l-a trimis pe Pascal Wehrlein, pilot format de gruparea germana, sa piloteze in 2017 pentru echipa lui Peter Sauber.

Acesta va face echipa cu suedezul Marcus Ericsson in ceea ce va fi al doilea sau sezon in Marele Circ.

Wehrlein a concurat sezonul precedent pentru modesta grupare Manor Racing.



Mercedes i-a gasit inlocuitor lui Rosberg