Formula 1

Max Verstappen, pole position în Arabia Saudită. Cum s-a descurcat debutantul Oliver Bearman

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Pentru a 34-a oară în carieră pilotul olandez Max Verstappen va pleca din prima poziție a grilei de start într-un Mare Premiu de Formula 1.

Modificare de ultimă oră pe grilă la Marele Premiu din Arabia Saudită. Un pilot titular are apendicită!

Triplul campion mondial a avut cel mai bun timp în calificările de la Jeddah, în a doua rundă a sezonului, și va pleca primul în cursa de sâmbătă.

Max Verstappen a oprit cronometrul la 1:27.472 în a treia secvență a calificărilor și l-a devansat cu 319 miimi de secundă pe Charles Leclerc de la Ferrari.

Topul trei în calificări Grand Prix-ului saudit a fost completat de Sergio Perez, de asemenea de la Red Bull Racing, pilot care a pierdut 335 de miimi de secundă în raport cu Verstappen, coechipierul său.

Perez a câștigat cursa de la Jeddah în 2023, cu plecare din pole position. Un timp pe care Verstappen l-a spulberat anul acesta cu opt zecimi de secundă.

”E un circuit unde contează foarte mult încrederea ta ca pilot, cât de mult poți împinge limitele.

”Mașina s-a comportat foarte bine, m-am distrat. A fost bine pentru noi.

”Cum am văzut în trecut, au fost multe curse nebunești aici. Nu va fi ușor, dar sunt încrezător că mașina se va comporta bine și în cursă”, a declarat Max Verstappen.

Pentru pilot batav este al 34-lea pole position din carieră și primul pe care îl obține la Jeddah, unde a câștigat în 2022 cu plecare de pe locul al 15-lea pe grila de start.

Calificările de la Jeddah au fost dominat de Verstappen, pilot care a semnat timpul de referință pe toate cele trei secvențe cronometrate.

Debutantul britanic Oliver Bearman, pilot adus de Ferrari în regim de urgență pentru înlocuirea lui Carlos Sainz, operat între timp de apendicită, a încheiat calificările pe locul al 11-lea, fiind la doar 36 de miimi în urma lui Lewis Hamilton la finalul Q2.

Bearman (18 ani) concurează în Formula 2 pentru Prema Racing, echipa satelit a Scuderiei Ferrari. Acesta este primul britanic care urca la volanul unui monopost Ferrari de la Nigel Mansell în 1989.

La 18 ani și zece luni, Bearman este cel mai tânăr pilot care a concurat vreodată pentru Ferrari în Formula 1. 

Tatăl său, David Bearman, este cu trei luni mai mare decât Fernando Alonso, pilot pe grila Marelui Circ alături de tănărul Oli la cursa din Arabia Saudită.



Max Verstappen, pole position în Arabia Saudită. Cum s-a descurcat debutantul Oliver Bearman