Formula 1

Max Verstappen, cel mai rapid în primele antrenamente libere din Japonia

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Campionul mondial Max Verstappen a stabilit timpul de referință, vineri, în antrenamentele libere care au deschis Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei de la Suzuka.

Max Verstappen a fost cel mai rapid în sesiunea de dimineața, fiind cronometrat cu timpul de 1:30.056.

Acesta l-a devansat cu aproape trei zecimi pe coechipierul său, mexicanul Sergio Perez.

Spaniolul Carlos Sainz a fost al treilea la volanul monopostului Ferrari, de asemenea în marja a trei zecimi față de lider.

Sesiunea de dimineață a fost marcată de ieșirea spectaculoasă în decor a americanului Logan Sargeant de la Williams, pilot care a ratat cursa precedentă din Australia după un accident oarecum similar.

Antrenamentele cu numărul doi de la Suzuka au fost perturbate de apariția ploii, abia pe finalul sesiunii câțiva dintre piloți ieșind pe circuit.

Oscar Piastri de la McLaren a fost înregistrat cu cel mai bun timp, unul cu patru secunde mai slab decât etalonul lui Verstappen din prima sesiune cronometrată.

Lewis Hamilton și Charles Leclerc au completat topul trei, în condițiile în care doar nouă piloți au avut timpi la finalul sesiunii.

Verstappen și Perez s-au numărat printre piloții care nici măcar nu s-au mai deranjat să urce în cockpit.

Marele Premiu al Japoniei este a patra etapă a unui sezon cu 23 de curse în calendar.Max Verstappen, cel mai rapid în primele antrenamente libere din Japonia