Formula 1

Lewis Hamilton, cel mai rapid dupa prima zi a Grand Prix-ului din Abu Dhabi

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

A doua sesiune de antrenamente libere a debutat la aceeasi ora cu calificarile de sambata si cursa de duminica, aproape de asfintit in Emirate.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid dupa 26 de tururi acoperite, fiind cronometrat cu timpul de 1:23.691.

La aproape patru zecimi s-au clasat Esteban Ocon de la Alpine si Valtteri Bottas, pilot aflat la ultima cursa alaturi de Mercedes.

Doar locul patru pentru Max Verstappen de la Red Bull, pilot mai lent cu 641 de miimi in raport cu Hamilton.

In ultimele secunde ale sesiunii veteranul Kimi Raikkonen a pierdut fata intr-un viraj de stanga si a lovit destul de tare barierele de protectie cu partea spate a monopostului Alfa Romeo.

Un fel de ramas bun pentru Kimi la ultima lui cursa in Formula 1.

Verstappen, cel mai rapid in prima sesiune

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull a fost singurul pilot care a coborat sub un minut si 26 de secunde pe turul de circuit (1:25.009).

Acesta l-a devansat pe Valtteri Bottas de la Mercedes pentru 196 de miimi si a fost mai rapid cu 346 de miimi in raport cu Lewis Hamilton, rivalul sau in lupta pentru titlul mondial.

Verstappen si Hamilton abordeaza ultima cursa a sezonului la egalitate de puncte, batalia pentru titlul mondial anuntandu-se una epica.

Sergio Perez (Red Bull) si Yuki Tsunoda (AlphaTauri) au completat topul cinci.

Prima sesiune de antrenamente libere din Abu Dhabi este recunoscuta ca nereprezentativa, pentru ca este singura sedinta cronometrata desfasurata sub lumina naturala.



Lewis Hamilton, cel mai rapid dupa prima zi a Grand Prix-ului din Abu Dhabi