Formula 1

Max Verstappen, al treilea pole position consecutiv

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Pilotul olandez Max Verstappen a stabilit, sâmbătă, cel mai bun timp în calificările Marelui Premiu al Australiei de la Melbourne și va deschide grila de start în cursa de duminică, a treia din acest sezon cu un total de 24 de opriri în calendar

Max Verstappen în luptă cu recordurile. Ce borne istorice poate atinge în 2024

 

Revenit în competiție după operația de apendicită care l-a forțat să rateze cursa din Arabia Saudită, Sainz a fost cel mai rapid în prima secvență a calificărilor, urmat de cei doi echipieri de la Red Bull, cu Leclerc pe patru.

Francezul Esteban Ocon a prins in extremis un loc în Q2, ”o mică victorie” așa cum avea să declare pilotul de la Alpine după un început dezastruos de sezon.

Spaniolul de la Ferrari a continuat să domine și în Q2, fiind mai rapid decât Leclerc cu puțin peste o zecime de secundă. Surpriza a venit din partea lui Hamilton care nu a prins un loc în Q1, după ce s-a clasat doar al 11-lea.

În ultima secvență a calificărilor Verstappen a împins limitele la 1:15.915 și a obținut pole position în fața lui Sainz pentru 270 de miimi.

Perez a încheiat al treilea la 359 de miimi, cu Norris de la McLaren pe patru, la 400 de miimi diferență.

Leclerc a renunțat la ultimul său tur cronometrat și s-a clasat al cincilea, în fața lui Piastri, Russell, Tsunoda, Stroll și Alonso.

UPDATE: După calificări Perez a primit o penalizare de trei locuri pe grilă și va porni de pe șase în cursa de duminică, după ce l-a obstrucționat pe Nico Hulkenberg în calificări.

Pentru Verstappen este al treilea pole position consecutiv în 2024, olandezul fiind în urmărirea recordului deținut de legendarul Ayrton Senna, care în 1989 a avut opt plecări consecutive din prima linie a grilei de start.

Cursa de la Melbourne din cadrul Marelui Premiu al Australiei va avea loc duminică, începând cu ora 6:00 a dimineții în România.



Max Verstappen, al treilea pole position consecutiv