Formula 1

Massa ignora ordinele de echipa. Alonso se face ca ploua

Locul patru ocupat de Fernando Alonso la finalul Marelui Premiu al Japoniei era tot ce putea obtine mai bun spaniolul intr-o cursa in care a plecat de pe locul opt al grilei de start.

 

Dublul campion mondial s-a zbatut in partea secunda a plutonului fruntas pentru a razbate in duelurile cu Nico Hulkenberg si Felipe Massa, acesta din urma ignorand ordinele de echipa primite de la boxe.

Aflat in fata coechipierului sau, Massa a primit in debutul cursei un mesaj codat din partea inginerului sau de cursa, Rob Smedley, mesaj prin care acesta il ruga pe pilotul sau sa se conformeze "strategiei multifuncionale A".

Massa, pilot care isi va incheia angajamentul cu Ferrari la finalul sezonului, n-a bagat in seama mesajul si a continuat sa ruleze in fata lui Alonso aflat pe sase in spatele sau.

La finalul cursei Massa a recunoscut ca nu a fost prea incantat sa primeasca acel ordin, iar Alonso, constient de strategia realizata la boxe, a spus ca nu a fost deranjat de nesupunerea coechipierului sau.

"Nu, nu sunt suparat. Nu putem sa facem mare caz din asa ceva. Indiferent ce am fi facut azi nu cred ca am fi reusit un rezultat mai bun", a spus Alonso.



Massa ignora ordinele de echipa. Alonso se face ca ploua