Formula 1

Maria de Villota si-a pierdut ochiul drept in urma accidentului suferit

Pilotul echipei Marussia Maria de Villota si-a pierdut ochiul drept în accidentul suferit, marti, în timpul unei sesiuni de teste efectuate cu un monopost de Formula 1 pe aerodromul Duxford si este în continuare într-o stare critica, dar stabila.

"Suntem recunoscatori pentru atentia cu care este tratata Maria si familia ei doreste sa multumesca echipei medicale. Cu toate acestea, cu mare tristete trebuie sa anunt ca, din cauza leziunilor suferite, Maria si-a pierdut ochiul drept. Familia ei este la spital si noi facem tot ce este posibil sa o ajutam. Cât priveste accidentul, am început o analiza ampla pentru a stabili împrejurarile producerii acestuia", a declarat John Booth, managerul echipei, într-un comunicat.

Marussia a anuntat ca o echipa de chirurgi de la Addenbrooke's Hospital din Cambridge a desfasurat o lunga procedura de îndepartare a efectelor serioaselor rani suferite de Maria de Villota la cap si la fata, în urma accidentului. Sporitva spaniola a fost suspusa unor interventii chirurgicale începând de marti dupa-amiaza pâna miercuri dimineata.

Maria de Villota, pilot de teste la echipa Marussia, a suferit rani care îi pun în pericol viata, dupa ce a lovit un camion în timp ce rula, marti, cu un monopost de Formula 1 pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra.

Potrivit martorilor citati de Daily Mail, De Villota terminase primul ei tur pe circuitul improvizat si oprise în fata mecanicilor echipei sale. În timp ce acestia se îndreptau catre masina, monopostul a accelerat brusc si a intrat în partea dreapta-spate a unui tir care stationa. Botul monopostului Marussia a fost distrus în urma impactului si se pare ca De Villota s-a lovit cu capul de camion. Martorii mai sustin ca sportiva nu a avut reactie timp de 15 minute, dar a început sa-si miste apoi mâinile.

 



Maria de Villota si-a pierdut ochiul drept in urma accidentului suferit