Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu din Azerbaidjan. Final nebun de cursa si un spectacol total pentru F1!

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Am transmis duminica live text in aceasta pagina, dupa ora 15:10, cursa de Formula 1 din Baku care conteaza pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului.

Ordinea la final: Hamilton, Raikkonen, Perez, Vettel, Sainz, Alonso, Stroll, Vandoorne, Hartley, Gasly.
Abandonuri: Bottas, Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Ocon, Sirotkin.


FINAL de cursa. Hamilton trece primul linia de sosire urmat de Raikkonen si Perez.

49/51 Intre timp Perez l-a depasit pe Vettel si mexicanul urca pe ultima treapta a podiumului.

49/51 Drama la Baku! Liderul Bottas are pana pe dreapta spate si Hamilton este noul lider. Oare ce se mai poate intampla pana la final.

48/51 Cursa este reluata pe verde dupa retragerea SC-ului. Vettel a atacat pe franare si a ratat intrarea in primul viraj fiind depasit de Hamilton si Raikkonen. Germanul de la Ferrari anunta ca pneul stanga fata e complet terminat. Si-a pierdut capul acolo Vettel, o noua greseala la Baku asa cum a facut si in 2017.

43/51 Incredibil! Grosjean ramane infipt cu partae frontala a masinii in zidul de protectie. Francezul de la Haas a scapat masina de sub control pe Safety Car in timp ce pendula stanga-dreapta incalzindu-si pneurile.

41/51 Pilotii Mercedes si Ferrari au trecut urgent pe ultrasofturi. Vom avea un final electrizant de cursa. Vettel nu intelege cum a ramas Bottas in fata.

40/51 Accident intre pilotii Red Bull. Amandoi abandoneaza! Ricciardo se pregatea sa depaseasca la peste 330 km/h, Verstappen a pendulat stanga-dreapta si in cele din urma Ricciardo l-a luat in plin pe olandez. Safety Car fara discutie. Bottas intra sa schimbe acum pe neutralizare.

39/51 Verstappen schimba si el de asemenea pe ultrasofturi. Olandezul revine in fata colegului sau de la Red Bull.

38/51 Pit stop curajos pentru Ricciardo. Australianul revine in pista pe ultrasofturi pentru ultimele tururi.

35/51 Ricciardo il depaseste pe Verstappen la finalul liniei de start sosire. Viteza net superioara din partea australianului si acesta urca pe locul patru.

34/51 Bottas merge excelent cu supersofturile de la start si are un avans de 12.7 secunde in fata lui Vettel. La alte 7.1 secunde mai in urma se afla Hamilton.

31/51 Pit stop pentru Vettel. Germanul pierde prima pozitie in fata lui Bottas.

30/51 Vettel conduce cu un avans de 9.6 secunde in fata lui Bottas. Cei doi inca nu au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri.

27/51 Duel intern intre pilotii Red Bull. Verstappen se apara cu dintii in fata lui Ricciardo pentru a ramane pe patru.

22/51 Hamilton rateaza perioada de franare pe primul sector si avansul lui Vettel creste la 8.3 secunde. Hamilton opreste in cele din urma si schimba cu softurile.

17/51 Liderul Vettel conduce cu 4.4 secunde in fata lui Hamilton. Deocamdata nicio miscare importanta in fata. Raikkonen il depaseste pe Leclerc si ajunge pe sase. In fata se vad pilotii de la Red Bull.

16/51 Sainz intra la boxe din pozitia a patra. Schimba ultrasofturile cu softuri si va merge asa pana la final. Intre timp Raikkonen a trecut de Stroll si ajunge pe sapte. Il are in fata pe Leclerc, monegascul aflat la volanul unui Sauber.

11/51 Incredibil ghinion pentru Hulkenberg care abandoneaza din pozitia a 5-a. Acesta rateaza perioada de franare intr-un viraj de dreapta si loveste cu spatele zidul exterior. Pana si abandon!

10/51 Hulkenberg il depaseste pe Verstappenn din si ajunge pe cinci. Excelent merg pana acum pilotii de la Renault, pe 4 si 5 in cursa.

7/51 Vettel pune deja trei secunde in fata lui Hamilton. In spate Raikkonen urca pe 11.

6/51 Neutralizarea este incheiata si Vettel impune ritmul in fruntea plutonului. Verstappen trece la interior de Ricciardo. Un duel curat. Apare acolo si spaniolul Sainz intercalandu-se intre pilotii Red Bull.

3/51 La masina lui Alonso este observata o problema la podea. Spaniolul se arata extrem de nervos prin radio.

2/51 Raikkonen schimba eleronul fata. De asemenea si pneuri noi pentru finlandezul de la Ferrari. Acesta trece de pe ultrasoft pe soft.

1/51 Ocon de la Force India ajunge in decor dupa un acrosaj cu Raikkonen. Opreste si rusul Sirotkin de la Williams. Probleme si pentru Alonso, care are pana pe dreapta fata.

START in Marele Premiu din Azerbaidjan. Incidente majore in mijlocul plutonului, va fi neutralizare fara doar si poate.

15:10 Se pleaca in turul de incalzire.


Pentru a treia oara consecutiv din pole position va pleca germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, liderul campionatului dupa primele patru curse ale anului.

Lewis Hamilton de la Mercedes il urmeaza in prima linie, in timp ce Valtteri Bottas si Daniel Ricciardo pandesc o eroare din partea celor doi pretendenti la titlul acestui sezon.

Din batalia pentru podium nu trebuie scosi Max Verstappen si Kimi Raikkonen, doi dintre cei mai combativi piloti ai Marelui Circ, doi oameni pentru care s-a inventat practic sintagma "la bal ori la spital".



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu din Azerbaidjan. Final nebun de cursa si un spectacol total pentru F1!