Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu din Australia

Am transmis live text in aceasta pagina, duminica de la 7:00 dimineata, Marele Premiu din Australia, prima cursa de Formula 1 din 2016.

Ordinea la final: Rosberg, Hamilton, Vettel, Ricciardo, Massa, Grosjean, Hulkenberg, Bottas, Sainz, Verstappen.

FINAL de cursa. Rosberg trece primul linia de sosire urmat de Hamilton si Vettel.

56/57 S-a terminat! Vettel scapa masina in afara pistei pe o zona de iarba. Revine pe circuit, dar si-a luat adio de la locul doi. Dubla Mercedes la Antipozi.

54/57 Rosberg este scapat in castigator. Mai ramane doar necunoscuta locului doi. Vettel s-a apropiat la mai putin de jumatate de secunda in spatele lui Hamilton.

50/57 Hamilton rateaza o perioada de franare si vede rosu in retrovizoare. Vettel i-a luat plasa campionului mondial si avem un duel pentru pozitia secunda.

49/57 Nou record pe tur stabilit pe Ricciardo - 1:28.997. Australianul se afla la 16 secunde in urma lui Vettel.

47/57 Rosberg are 10 secunde in fata lui Hamilton si 14 in fata lui Vettel. Massa este departe la peste jumatate de minut.

45/57 Pilotii de la Mercedes ruleaza pe mediumuri, Vettel are softuri, iar Ricciardo a incaltat un tren de super softuri si este cel mai rapid in acest moment. Va fi un final pasionant.

42/57 Pit stop pentru Ricciardo, ceea ce inseamna ca podiumul este alcatuit acum din Rosberg, Hamilton si Vettel. Pozitia a 6-a pentru Grosjean la volanul monopostului debutant Haas Racing.

39/57 Lupta intensa pentru pozitia a 9-a intre Palmer (Renault) si cei doi piloti Toro Rosso, Sainz si Verstappen. Dupa trei tururi cei doi de la Toro Rosso l-au depasit pe debutantul Palmer si l-au aruncat pe acesta in afara punctelor.

36/57 Au fost ceva probleme pentru Vettel la boxe cu schimbarea anvelopei de pe stanga fata. Cateva zecimi pierdute acolo de pilotul Ferrari. Sunt 21 de secunde intre liderul Rosberg si Vettel, pozitia a 4-a.

35/57 Rosberg se apropie la 1.2 secunde de liderul Vettel. Pilotul Ferrari intra la boxe pentru al doilea schimb. Germanul alege gumele soft care sunt mai rapide decat cele medium. Rosberg este noul lider.

31/57 Hamilton incearca un prim atac asupra lui Sainz, spaniolul rezista si in cele din urma intra la standuri pentru schimbul de pneuri.

29/57 Batalie pasionanta in pluton pentru pozitia a opta.

28/57 Hamilton pe medium se chinuie sa tina pasul cu Sainz, pilot care ruleaza pe softuri. Sub o secunda intre cei doi, dar tanarul spaniol se mentine fara probleme in fata campionului mondial.

24/57 Intre timp Vettel isi continua recitalul in fruntea cursei si coboara la 1:29.951. Rosberg la 3 secunde in spate.

23/57 Raikkonen intra la boxe si nu sunt semne bune pentru Ferrari: "S-a intamplat ceva, s-a rupt ceva". Finlandezul trage pe dreapta la boxe in timp ce motorul Ferrari a luat foc. Abandon!

INFO: Alonso a efectuat un prim examen medical la centrul amenajat in incinta circuitului si nu are niciun fel de problema.

22/57 Vettel este cel mai rapid pilot din cursa, cu 1m30.374 pe tur. Ecart de 1.5 secunde fata de Rosberg.

20/57 RESTART de cursa cu Vettel in fruntea plutonului urmat de Rosberg si Raikkonen. Mai in spate Ricciardo se lupta la baioneta cu Verstappen.

7:55 Monoposturile parasesc linia boxelor in spatele masinii de siguranta. Avem un restart pe neutralizare (steaguri galbene). Ferrari pastreaza pneuri super soft pe ambele monoposturi, in timp ce Mercedes mizeaza pe medium la ambele masini.

7:54 Magnussen este primul pilot repus in miscare. Acesta a primit permisiunea de a recupera turul pe care il avea de intarziere si a revenit astfel in coada plutonului.

7:45 Cursa va fi reluata peste 10 minute.

19/57 Monoposturile sunt parcate pe linia boxelor in ordinea in care rulau la momentul neutralizarii cursei. Intre timp Alonso paraseste locul accidentului la pas. Face cu mana spectatorilor, dar dupa expresia fetei a trecut printr-o uriasa sperietura.

STEAG ROSU: Pilotii sunt obligati sa intre la standuri. Cursa e oprita.

18/57 Cursa neutralizata cu Safety Car dupa un accident teribil. Masina McLaren a lui Alonso este facuta praf. Din fericire dublul campion mondial a iesit intreg din cockpit si este pe propriile picioare. A fost un incident cu Gutierrez de la noua echipa Haas. De doua ori s-a dat peste cap monopostul lui Alonso inainte de a se opri intr-un gard de protectie. Teribil accident!!!

17/57 Hamilton schimba strategia din mers si incalta cele mai dure gume posibile, cele medium. Iesire in decor!!! Este vorba de Fernando Alonso

16/57 Vettel a iesit in cursa tot pe super softuri, in timp ce Rosberg ruleaza pe softuri. Vettel este cel mai rapid din cursa, cu 1:30.757, si-l depaseste in lupta dreapta pe Hamilton.

14/57 Liderul  Vettel schimba si iese la limita in fata lui Rosberg. Pilotul de la Mercedes incearca un atac la exterior, dar Vettel se apara si ramane in fata rivalului sau german.

13/57 Pit stop pentru Rosberg si-l evita in ultimul moment pe Hulkenberg la iesirea pe pista.

10/57 Ricciardo il ataca pe Massa la finalul liniei drepte de start/sosire si urca in pozitia a 6-a.

6/57 Rosberg stabileste cel mai rapid tur in cursa si se apropie la 7 zecimi de Raikkonen.

4/57 Hamilton risca la exterior si trece de Massa. Locul 5 pentru campionul mondial de la Mercedes.

2/57 Vettel conduce cursa cu o secunda si jumatate in fata coechipierului sau, Raikkonen. Hamilton se lupta cu Massa pentru pozitia a 5-a.

START senzational pentru Ferrari. Vettel la conducere urmat de Raikkonen. Hamilton, pilotul din pole, aluneca pe sase.

7:04 Rusul Kvyat ramane blocat pe pista si pilotii mai parcurg un tur de incalzire. Echipierul de la Red Bull va lua startul de pe linia boxelor.

Lewis Hamilton de la Mercedes porneste pentru a 50-a oara in cariera din prima pozitie a grilei de start.

58 tururi de acoperit pe un traseu in lungime de 5.303 km.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu din Australia