Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu de la Silverstone

Am transmis duminica, live text in aceasta pagina, Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii de la Silverstone, cursa in care Lewis Hamilton a pornit din pole position cu cele doua Ferrari pilotate de Kimi Raikkonen si Sebastian Vettel pe urmele sale.

Ordinea in cursa: Hamilton, Bottas, Raikkonen, Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Vettel, Ocon, Perez, Massa

FINAL Hamilton castiga dupa o cursa pe care a condus-o de la inceput si pana la final. Dubla Mercedes cu Bottas pe doi.

51/51 Vettel nu are alta solutie decat sa se tarasca spre linia de sosire.

50/51 Incredibil! Pana si pentru Vettel pe stanga fata. Germanul pierde pozitia a treia in fata lui Raikkonen.

49/51 Probleme pentru Raikkonen care este ajuns si depasit de Bottas. Pneul stanga fata este distrus si finlandezul este obligat sa schimbe.

47/51 Bottas stabileste un nou record in cursa, 1:37.001. 

44/51 In cele din urma Bottas il depaseste pe Vettel. Diferenta dintre cei doi era mai mult decat evidenta.

42/51 Bottas ajunge la jumatate de secunda in urma lui Vettel. Un atac este iminent si are loc. Vettel se apara cu dintii, franeaza violent si pentru moment ramane in fata.

39/51 Bottas incearca sa revina asupra lui Vettel si de a recupera locul pe podium. Diferenta de 2.6 secunde intre cei doi.

37/51 Diferenta dintre liderul Hamilton si Raikkonen este de 12 secunde. Vettel la 4.5 secunde in urma coechipierului sau.

35/51 Abandon pentru Alonso. Nimic de spus. Surpriza ar fi fost sa termine cursa.

33/51 Intrare la boxe pentru Bottas, locul doi in cursa. Acesta este depasit de cei doi piloti Ferrari, nu insa si de Verstappen. Locul 4 pentru finlandez.

27/51 Raikkonen este primul pilot care coboara la sub 1:32 pe tur, 1:31.9 pentru finlandezul echipei Ferrari.

26/51 Hamilton revine dupa pit stop chiar in fata colegului sau Bottas. Doar 3-4 zecimi intre cei doi echipieri de la Mercedes.

25/51 Schimb de pneuri si pentru Raikkonen. Finlandezul trece pe softuri si ar putea merge asa pana la final. Bottas urca pe doi, dar trebuie sa schimbe si el.

20/51 Ce nu a reusit pe pista o face prin schimbul de pneuri. Vettel castiga pozitia in fata lui Verstappen.

19/51 Pit stop pentru Vettel, in timp ce Hamilton corecteaza recordul pe tur in cursa. Vettel revine in pista pe locul 6 intre Hulkenberg si Ocon.

15/51 Bottas vine tare din spate si se apropie de zona fierbinte a duelului dintre Verstappen si Vettel.

13/51 Vettel trece de Verstappen, olandezul revine din afara pistei si ajunge in fata germanului. Duelul e unul incins in continuare.

5/51 Cursa este reluata cu Hamilton la conducere pentru 7 zecimi in fata lui Raikkonen. De aceasta data nu mai sunt incidente.

2/51 Safety Car pe circuit, cursa este neutralizata in aceste momente.

2/51 Abandon Sainz si sunt steaguri galbene pe sectoarele 2 si 3. A fost acrosaj intre pilotii echipei Toro Rosso. Kvyat l-a zburat pe Sainz de pe pista.

START de cursa la Silverstone. Hamilton tasneste ca din pusca, in timp ce Verstappen urca pe trei intre Raikkonen si Vettel, cei doi de la Ferrari.

15:03 Start se amana si vom mai avea un tur de formare. Aceasta dupa ce britanicul Jolyon Palmer (Renault) abandoneaza inainte de a vedea luminile verzi.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Bottas, locul 9 pe grila, este singurul pilot din top zece care va porni cu softuri. Toti ceilalti au gume super soft.

In clasamentul general Vettel are un avans de 20 puncte in fata lui Hamilton inaintea cursei din Marea Britanie.



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu de la Silverstone