Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Spaniei

Am transmis live text in aceasta pagina Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei de la Barcelona, a 5-a cursa a sezonului 2017 in Marele Circ.

Ordinea in cursa: Hamilton, Vettel, Ricciardo, Perez, Ocon, Hulkenberg, Wehrlein, Sainz, Kvyat, Grosjean

FINAL Hamilton castiga la Barcelona si ajunge la doua succese in 2017. 

62/66 Alonso face spectacol si ii depaseste pe ambii piloti Williams in tururi consecutive. Chiar si asa, doar locul 13 pentru pilotul McLaren-Honda.

55/66 Hamilton se duce la 2.2 secunde in fata lui Vettel si pentru moment pilotul Ferrari nu gaseste raspunsul. In spate, batalie pentru locul 7 intre Wehrlein si Sainz.

FOTO: Gest frumos din partea lui Kimi Raikkonen care isi rasplateste micul fan pentru suferinta pricinuita in debutul cursei

47/66 Vettel incepe sa revina asupra lui Hamilton si diferenta se stabilizeaza la 1.5 secunde.

44/66 Hamilton ataca furibund si trece de Vettel la finalul liniei de start/sosire. In teorie pneurile lui Vettel vor produce rezultate spre finalul cursei.

43/66 In continuare 6-7 zecimi intre Vettel si Hamilton. Tensiunea este uriasa in aceasta cursa cu o batalie fabuloasa pentru prima pozitie.

40/66 Cursa fabuloasa de urmarire intre Vettel si Hamilton. Probleme de trafic pentru primii doi clasati si acestia se strecoara fara probleme pe langa pilotii intarziati.

39/66 Abandon pentru Bottas pe sectorul 2. Motorul Mercedes a cedat neverosimil.

39/66 Duelul dintre primii doi clasati continua. Vettel se apara ca la carte si monopostul Ferrari iese mai bine decat Mercedes din viraje.

38/66 Incredibil moment la iesirea lui Vettel de la al doilea pit stop. Hamilton venea cu pedala in podea pe linia dreapta. Germanul de la Ferrari i-a iesit chiar in fata si cei doi au fost aproape de coliziune in primul viraj.

36/66 Safety Car virtual dupa acrosajul din primul viraj intre Vandoorne si Massa. Belgianul de la McLaren a abandonat cu suspensia dreapta rupta.

31/66 Diferenta intre primii doi clasati este de 6.1 secunde in favoarea lui Vettel.

29/66 Vettel il depaseste cu un tur pe Alonso, pilotul pe care l-a inlocuit in urma cu doi an la Ferrari. Intre timp Bottas corecteaza recordul in cursa.

26/66 Hamilton revine in pozitia secunda dupa intrarea lui Bottas la pit stop. In acest moment Vettel are softuri, in timp ce Hamilton ruleaza pe guma medie. La urmatoarea oprire situatia se va inversa.

25/66 Vettel il depaseste pe Bottas cu un atac nebunesc in afara pistei la finalul liniei drepte. Un nor de praf s-a inaltat acolo, dar manevra i-a reusit neamtului de la Ferrari.

24/66 Duelul dintre Bottas si Vettel devine unul clasic in Formul 1. Finlandezul se apara formidabil in fata atacului lansat de Vettel la finalul liniei drepte.

22/66 Hamilton intra la boxe pentru primul schimb, Bottas ramane lider cu Vettel la mai putin de o secunda in urmarirea lui.

18/66 Duel aprig intre Kvyat si Alonso pentru pozitia a 13-a. Spaniolul este agresiv, incearca depasirea la exterior, dar rusul il scoate in exterior si se apara agresiv.

17/66 Vettel corecteaza pentru al doilea tur consecutiv recordul in cursa si recupereaza doua secunda in fata lui Hamilton. Diferenta intre cei doi este de 18 secunde. 

15/66 Liderul Vettel schimba softurile uzate cu un set nou de softuri. Hamilton trece la conducere urmat de Bottas si Ricciardo. Revenire in pista pe locul patru pentru Vettel.

14/66 Hamilton s-a apropiat la sub doua secunde in urmarirea liderului Vettel si este indemnat de la boxe sa stranga si mai mult ecartul. 

13/66 Alonso a efectuat deja primul pit stop si revine in pista pe locul 14.

FOTO: Abandonul lui Raikkonen i-a frant inima unui mic sustinatoar al pilotului din finlandez

11/66 Nu se va lua nicio decizie in cazul incidentului dintre Alonso si Massa din primul tur. Intre timp Raikkonen s-a dezechipat si merge la pas prin paddock

7/66 Vettel conduce plutonul cu un avans de 2.4 secunde in fata lui Hamilton. Bottas urmeaza la 7.9 secunde.

2/66 Cursa continua pe verde si Vettel s-a distantat deja la 2.2 secunde in fata lui Hamilton. Olandezul Verstappen raporteaza si el o problema la suspensie.

1/66 Vettel porneste mai bine din grila si intra primul in cel dintai viraj. Incidente in pluton si Raikkonen se alege cu suspensia stanga fata rupta.

15:03 START in Marele Premiu al Spaniei si este unul plin de evenimente.

Lewis Hamilton porneste pentru a patra oara din pole position in acest sezon si este urmat pe grila de Sebastian Vettel, liderul clasamentului general.

Batalia dintre Mercedes si Ferrari se anunta una la inaltime si pe acest circuit.

Grila de start pentru cursa de la Barcelona:



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Spaniei